HOME / Novosti /
U Zagrebu održan međunarodni trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu NCP Academy 2 projekta

U Zagrebu održan međunarodni trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu NCP Academy 2 projekta

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Instituto de Salud Carlos III iz Španjolske 21. i 22. veljače 2019. godine organizirali su u Zagrebu međunarodni trening  za pravna i financijska pitanja Obzora 2020. Trening je bio namijenjen Obzor 2020. nacionalnim osobama za kontakt te je okupio više od 30 sudionika iz 10 zemalja EU, pridruženih država Turske, BiH i Izraela te Brazila, Azerbajdžana i Koreje.

 

Trening je održan u svrhu usavršavanja znanja o pravnim i financijskim pitanjima nacionalnih osoba za kontakt koje pružaju ključne informacije korisnicima programa Obzor 2020. Sudionici su stekli znanja o tome kako prepoznati najčešće zamke tijekom provedbe projekta i nedostatke u proračunu. Konkretno, stekli su uvid u prihvatljivost troškova, sudjelovanje trećih strana, upravljačke obveze, upravljanje pravima intelektualnog vlasništva i najvažnije administrativne zahtjeve tijekom faze provedbe projekta. Detalji programa dostupni su ovdje.

 

Trening su održali Jiří Kotouceck iz Technology Centre Cas (Češka), Andrés Martínez iz Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (Španjolska) te Liisa Ewart iz Business Finland (Finska), a organiziran je u sklopu provedbe NCP Academy 2 projekta Fostering transnational cooperation between National Contact Points (NCP) in the area of quality standards and horizontal issues koji se financira iz programa Obzor 2020.

 

Projekt NCP Academy 2 mrežni je projekt pravnih i financijskih nacionalnih kontakt osoba u sklopu kojeg se provode integrirani treninzi o različitim Obzor 2020. pitanjima, a namijenjeni su svim Obzor 2020. nacionalnim osobama za kontakt. Više informacija o NCP Academy 2 projektu dostupno je ovdje.

 

 

 

 

datum objave: 22.02.2019.