Obavijesti

Povjerenici Günther H. Oettinger, Tibor Navracsics i Marianne Thyssen o Europskim snagama solidarnosti

Europske snage solidarnosti: zašto ulažemo u mlade s pomoću mjera solidarnosti

 

Jačanje vrijednosti solidarnosti u Europi danas je važnije nego ikada prije jer ona pridonosi jedinstvu, razumijevanju i toleranciji. Istovremeno, znamo da je broj mladih koji su spremni uložiti svoje vrijeme i energiju kako bi pomogli drugima mnogo veći od broja onih koji zaista dobiju priliku to i učiniti, navodi se u tekstu koji potpisuju povjerenici Günther H. Oettinger, Tibor Navracsics i Marianne Thyssen.

-- više --
Objavljena Studija o utjecaju volontiranja u sklopu EVS-a na pojedince, organizacije i lokalnu zajednicu

Europska komisija objavila je dokument "Study on the Impact of Transnational Volunteering through the European Voluntary Service" kojim je analiziran utjecaj Europske volonterske službe (EVS) na mlade osobe, sudjelujuće organizacije i lokalne zajednice.

-- više --
Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke 'Upskilling Pathways: new opportunities for adults' - WEBINAR

Europska komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke “Upskilling Pathways: new opportunities for adults”.

 

Sve informacije o Pozivu (ref. VP/2017/011) možete pronaći ovdje.

 

Webinar na ovu temu, održan 16. svibnja 2017., možete preslušati ovdje.

 

Prezentaciju održanu na webinaru možete pogledati ovdje.

 

Odgovore na najčešće postavljena pitanja možete potražiti ovdje.

-- više --
Foto natječaj CEDEFOP-a za učenike i nastavnike strukovnih škola

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) poziva sve zainteresirane učenike i nastavnike strukovnih škola da podijele svoje iskustvo s međunarodne mobilnosti i sudjeluju u foto-natječaju #CedefopPhotoAward.

-- više --
Webinar Stručna usavršavanja u inozemstvu u okviru eTwinninga, Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) i Euroguidancea

Mreže eTwinning i Euroguidance te Aktivnosti transnacionalne suradnje sastavni su dijelovi programa Erasmus+ i namijenjene su umrežavanju i suradnji djelatnika vrtića i škola diljem Europe. Pozivamo vas na webinar u kojem ćemo vam predstaviti mogućnosti ovih mreža za stručno usavršavanje djelatnika dječjih vrtića i škola.

-- više --
2017. u znaku 60. obljetnice Rimskih ugovora kojima su postavljeni temelji EU

Temelji današnje Europe postavljeni su 1957. godine potpisivanjem Rimskih ugovora kojima je osnovana Europska ekonomska zajednica (EEZ) i uspostavljeno zajedničko tržište. 

-- više --
Otvoreno javno savjetovanje o evaluaciji agencija Europske unije: Eurofound, Cedefop, ETF i EUOSHA

Europska komisija je otvorila javno savjetovanje o četirima decentraliziranim agencijama Europske unije u nadležnosti Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje: Europskoj zakladi za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (Eurofound), Europskom centru za razvoj strukovnog osposobljavanja (Cedefop), Europskoj zakladi za osposobljavanje (ETF) i Europskoj agenciji za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA). Svrha je ovog javnog savjetovanja dobiti povratne informacije od građana i dionika.

-- više --
Uključite se u inicijativu "Move2Learn, Learn2Move" i otkrijte Europu

Inicijativu "Move2Learn, Learn2Move" pokrenula je Europska komisija u povodu 30. obljetnice programa Erasmus s ciljem promicanja europskog identiteta, građanstva i povećanja međukulturalnog razumijevanja. U okviru ove inicijative Europska komisija organizira nagradni natječaj za najuspješnije eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017.

-- više --
Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

Na temelju Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije ministar znanosti i obrazovanja raspisao je 7. travnja Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

-- više --
Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u svibnju diljem Hrvatske

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 25. do 27. svibnja 2017. diljem Hrvatske u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske uz potporu, među ostalih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

-- više --
<<<1 - 10 / 72>>>

Kutak za studente

Kutak za mlade