Obavijesti

Foto natječaj CEDEFOP-a za učenike i nastavnike strukovnih škola

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) poziva sve zainteresirane učenike i nastavnike strukovnih škola da podijele svoje iskustvo s međunarodne mobilnosti i sudjeluju u foto-natječaju #CedefopPhotoAward.

-- više --
Webinar Stručna usavršavanja u inozemstvu u okviru eTwinninga, Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) i Euroguidancea

Mreže eTwinning i Euroguidance te Aktivnosti transnacionalne suradnje sastavni su dijelovi programa Erasmus+ i namijenjene su umrežavanju i suradnji djelatnika vrtića i škola diljem Europe. Pozivamo vas na webinar u kojem ćemo vam predstaviti mogućnosti ovih mreža za stručno usavršavanje djelatnika dječjih vrtića i škola.

-- više --
2017. u znaku 60. obljetnice Rimskih ugovora kojima su postavljeni temelji EU

Temelji današnje Europe postavljeni su 1957. godine potpisivanjem Rimskih ugovora kojima je osnovana Europska ekonomska zajednica (EEZ) i uspostavljeno zajedničko tržište. 

-- više --
Otvoreno javno savjetovanje o evaluaciji agencija Europske unije: Eurofound, Cedefop, ETF i EUOSHA

Europska komisija je otvorila javno savjetovanje o četirima decentraliziranim agencijama Europske unije u nadležnosti Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje: Europskoj zakladi za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (Eurofound), Europskom centru za razvoj strukovnog osposobljavanja (Cedefop), Europskoj zakladi za osposobljavanje (ETF) i Europskoj agenciji za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA). Svrha je ovog javnog savjetovanja dobiti povratne informacije od građana i dionika.

-- više --
Uključite se u inicijativu "Move2Learn, Learn2Move" i otkrijte Europu

Inicijativu "Move2Learn, Learn2Move" pokrenula je Europska komisija u povodu 30. obljetnice programa Erasmus s ciljem promicanja europskog identiteta, građanstva i povećanja međukulturalnog razumijevanja. U okviru ove inicijative Europska komisija organizira nagradni natječaj za najuspješnije eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017.

-- više --
Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

Na temelju Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije ministar znanosti i obrazovanja raspisao je 7. travnja Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

-- više --
Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u svibnju diljem Hrvatske

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 25. do 27. svibnja 2017. diljem Hrvatske u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske uz potporu, među ostalih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

-- više --
Erasmus+ projekti ugovoreni za vrijeme članstva Ujedinjenoga Kraljevstva u EU financirat će se do kraja provedbe  

Financiranje projekata u okviru programa Erasmus+ ugovorenih u Ujedinjenom Kraljevstvu za vrijeme članstva te države u Europskoj uniji nastavit će do završetka trajanja projekata bez obzira istupi li u međuvremenu Ujedinjeno Kraljevstvo iz Europske unije, objavila je tamošnja nacionalna agencija zadužena za provedbu programa Erasmus+.

-- više --
Mjesec eduroama – zajedničkom akcijom povećajmo dostupnost interneta studentima, nastavnicima i istraživačima

Sveučilišni računski centar (Srce), kao koordinator usluge eduroama od 3. do 28. travnja organizira akciju Mjesec eduroama kojom žele približiti tu uslugu korisnicima kojima je ona namijenjena - studentima, nastavnicima i istraživačima.

 

 

-- više --
Europska komisija pokrenula javnu raspravu o pregledu ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje

Europska komisija pokrenula je javne konzultacije koje će trajati do 19. svibnja 2017. sa svrhom ažuriranja Preporuka o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje iz 2006. godine.

-- više --
<<<1 - 10 / 69>>>

Kutak za studente

Kutak za mlade