Obavijesti

Natječaj „Komplementarni obrazovni putevi za odrasle izbjeglice: uloga strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, vještina i kvalifikacija“

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) objavio je poziv za natječaj „Komplementarni obrazovni putevi za odrasle izbjeglice: uloga strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, vještina i kvalifikacija."

-- više --
EK pokrenula istraživanje zadovoljstva korisnika Erasmus+ diseminacijske platforme

Europska komisija provodi istraživanje među korisnicima Erasmus+ diseminacijske platforme. Informacije dobivene ispunjavanjem kraćeg anketnog upitnika bit će iskorištene u evaluaciji diseminacijske strategije Europske komisije.

-- više --
Predstavništvo EK organizira sudjelovanje hrvatskih građana na Dijalogu s povjerenicom Violetom Bulc u talijanskoj Goriziji

Predstavništvo Europske komisije u Milanu organizira Dijalog s građanima s povjerenicom Violetom Bulc u Italiji u Goriziji 11. srpnja 2017. 

-- više --
EK pokrenula javno savjetovanje o promicanju socijalne inkluzije i zajedničkih vrijednosti

Glavna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Europske komisije pokrenula je javno savjetovanje o promicanju socijalne inkluzije i zajedničkih vrijednosti putem formalnog i neformalnog učenja. Savjetovanje je otvoreno do 11. kolovoza ove godine.

-- više --
Trodnevna konferencija o budućnosti Europske volonterske službe u Estoniji

Konferencija na temu Europske volonterske službe (EVS) i budućnosti te europske inicijative za volontiranje mladih održat će se od 3. do 5. srpnja u Tallinu u Estoniji. Okupit će se izaslanstva 30 zemalja koje sudjeluju u Europskoj volonterskoj službi, a među njima su i predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije koja je u Hrvatskoj zadužena za provedbu projekata u okviru EVS-a.

-- više --
Povjerenici Günther H. Oettinger, Tibor Navracsics i Marianne Thyssen o Europskim snagama solidarnosti

Europske snage solidarnosti: zašto ulažemo u mlade s pomoću mjera solidarnosti

 

Jačanje vrijednosti solidarnosti u Europi danas je važnije nego ikada prije jer ona pridonosi jedinstvu, razumijevanju i toleranciji. Istovremeno, znamo da je broj mladih koji su spremni uložiti svoje vrijeme i energiju kako bi pomogli drugima mnogo veći od broja onih koji zaista dobiju priliku to i učiniti, navodi se u tekstu koji potpisuju povjerenici Günther H. Oettinger, Tibor Navracsics i Marianne Thyssen.

-- više --
Objavljena Studija o utjecaju volontiranja u sklopu EVS-a na pojedince, organizacije i lokalnu zajednicu

Europska komisija objavila je dokument "Study on the Impact of Transnational Volunteering through the European Voluntary Service" kojim je analiziran utjecaj Europske volonterske službe (EVS) na mlade osobe, sudjelujuće organizacije i lokalne zajednice.

-- više --
Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke 'Upskilling Pathways: new opportunities for adults' - WEBINAR

Europska komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke “Upskilling Pathways: new opportunities for adults”.

 

Sve informacije o Pozivu (ref. VP/2017/011) možete pronaći ovdje.

 

Webinar na ovu temu, održan 16. svibnja 2017., možete preslušati ovdje.

 

Prezentaciju održanu na webinaru možete pogledati ovdje.

 

Odgovore na najčešće postavljena pitanja možete potražiti ovdje.

-- više --
Foto natječaj CEDEFOP-a za učenike i nastavnike strukovnih škola

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) poziva sve zainteresirane učenike i nastavnike strukovnih škola da podijele svoje iskustvo s međunarodne mobilnosti i sudjeluju u foto-natječaju #CedefopPhotoAward.

-- više --
Webinar Stručna usavršavanja u inozemstvu u okviru eTwinninga, Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) i Euroguidancea

Mreže eTwinning i Euroguidance te Aktivnosti transnacionalne suradnje sastavni su dijelovi programa Erasmus+ i namijenjene su umrežavanju i suradnji djelatnika vrtića i škola diljem Europe. Pozivamo vas na webinar u kojem ćemo vam predstaviti mogućnosti ovih mreža za stručno usavršavanje djelatnika dječjih vrtića i škola.

-- više --
<<<1 - 10 / 77>>>