HOME / Novosti /
Seminar o mogućnostima prijave projekata Razmjena mladih

Seminar o mogućnostima prijave projekata Razmjena mladih

Zagreb, 5. ožujka 2019. - Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je Seminar o mogućnostima prijave projekata Razmjena mladih u Zagrebu u prostorijama Kuće Europe. Seminar je bio namijenjen osobama koje će u okviru svoje obrazovne ustanove razvijati i provoditi projekte Razmjena mladih. 

 

 

Svrha seminara bila je predstaviti mogućnosti Erasmus+ programa u području neformalnog obrazovanja za obrazovne ustanove i prezentirati načine što uspješnije prijave i provođenja projekata Razmjena mladih. Agencija je pojasnila model pružanja podrške sudionicima pri njihovu aktivnom angažmanu u projektu te razvoju dodatnih znanja, vještina i kompetencija radi osobnog razvitka, razvitka buduće karijere i veće konkurentnosti na tržištu rada. U okviru seminara predstavljeni su i primjeri dobre prakse uspješno provedenih projekata.

 

Neki od ciljeva seminara bili su:

  • upoznavanje s mogućnostima Erasmus+ programa područja mladih
  • bolje poimanje područja neformalnog obrazovanja
  • priznavanje vještina, znanja i kompetencija stečenih neformalnim putem
  • bolje razumijevanje uloge nastavnog osoblja u projektima Razmjena mladih
  • razumijevanje uloge mladih u projektima Razmjena mladih
  • uvođenje u pisanje i provedbu projekata Razmjena mladih
  • predstavljanje provedbe projekta kroz primjere iz prakse

 

U sklopu seminara održan je okrugli stol s korisnicima čiji su projekti primjeri dobre prakse. Svrha okruglog stola bila je da se kroz primjere dobre prakse sudionicima praktičnim savjetima i iscrpnim odgovorima pomogne pri prijavi projekata u području mladih.

 

Prvo se predstavila Osnovna škola Jabukovac iz Zagreba. Oni su  2017. godine proveli projekt Razmjene mladih pod nazivom Think and study GREEN. Projekt su predstavili gđa Romana Šimunić Cvrtila, ravnateljica škole te voditelji projekta gđa Jasna Marendić Bajs i g. Alen Horvat. Slijedila je Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba koja je 2018. godine provela projekt Razmjene mladih pod nazivom Be Healthy, Stay Active. Predstavnici škole koji su predstavili projekt su gđa Latinka Križnik, ravnateljica škole te voditeljica projekata gđa Jelka Škoton.

datum objave: 05.03.2019.