HOME / Novosti /
Pokrenuta nagrada Horizon Impact za vrijedne rezultate u inovacijama i istraživanjima

Pokrenuta nagrada Horizon Impact za vrijedne rezultate u inovacijama i istraživanjima

Europska komisija pokrenula je nagradu Horizon Impact namijenjenu projektima financiranima EU sredstvima čiji su rezultati postigli vrijedan društveni utjecaj u Europi i izvan nje, a dodijelit će se najutjecajnijim projektima u sklopu programa Obzor 2020. i njegovog prethodnika 7. okvirnog programa (FP7 od  2007. do 2013.).

Svrha je nagrade Horizon Impact stvoriti uzore i potaknuti korisnike sredstava za istraživanje i inovacije na povećanje učinaka vlastitih istraživanja, prikazati šire društveno–ekonomske koristi od ulaganja EU u istraživanje i inovacije te potaknuti sudionike projekata da na najbolji mogući način rukovode projektima i iskorištavaju rezultate istraživanja.

 

 

Nagrada će pojedincima i timovima omogućiti predstavljanje njihovih najboljih praksi i postignuća. Bit će dodijeljeno pet nagrada u iznosu od 10 000 eura, a pobjednici će biti proglašeni u Bruxellesu u rujnu 2019. godine. Ova će nagrada pobjednicima omogućiti veću vidljivost i povećanu medijsku pokrivenost. Komisija će dodatno raditi na promicanju pobjednika pozivajući ih na druge važne događaje kako bi svjedočili o svojem uspjehu.

Rok za prijavu na natječaj je 28. svibnja 2019. godine.

Natječaj je otvoren za sve pravne osobe, pojedince ili timove čiji je projekt završen u programima FP7 ili Obzor 2020., a koji mogu pružiti dokaz o utjecaju koji su njihovi projekti ostvarili.

 

Uvjete za prijavu moguće je vidjeti na poveznici https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/prizes/horizon-impact-award_en#latest

Sve dodatne informacije nalaze se sljedećim poveznicama:

https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/prizes/contest_rules/h2020-prizes-rules-hia_en.pdf

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/support/faq;categories=;programme=null;actions=;keyword=Horizon%20Impact%20Award

datum objave: 08.04.2019.