HOME / Novosti /
Javno savjetovanje o fondovima EU-a u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malih i srednjih poduzeća i jedinstvenog tržišta

Javno savjetovanje o fondovima EU-a u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malih i srednjih poduzeća i jedinstvenog tržišta

Europska komisija pokrenula je niz javnih savjetovanja o prioritetima koji bi se trebali uzeti u obzir pri planiranju sljedećeg višegodišnjeg financijskog okvira odnosno dugoročnog proračuna EU-a, uključujući i savjetovanje za fondove EU-a u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malih i srednjih poduzeća i jedinstvenog tržišta.

 

Dobivanje kvalitetnih povratnih informacija je od iznimne važnosti s obzirom na uspjeh programa Obzor 2020., dodanu vrijednost koju istraživanja i inovacije vraćaju Europskoj uniji, njihovu važnost u širenju znanja, povećanju produktivnosti i konkurentnosti Europe, rješavanju problema velikih društvenih izazova i održavanju društveno-ekonomskog modela i vrijednosti.

 

Online savjetovanje dio je globalnog procesa sa svrhom prikupljanja mišljenja o tome kako najbolje iskoristiti svaki euro proračuna Europske unije. Ono uključuje pitanja o trenutačnoj izvedbi i budućim izazovima pripadajućih programa, a pomoći će u dobivanju povratnih informacija od građana, organizacija, javnih tijela i drugih dionika o onome što je dobro implementirano, a što bi se moglo poboljšati u budućnosti.

 

Upitnik je dostupan na 23 jezika, a javne konzultacije trajat će do 8. ožujka 2018. godine. Daljnje informacije o ovom savjetovanju dostupne su ovdje.

 

Komisija će 2018. izraditi sveobuhvatne prijedloge za sljedeću generaciju financijskih programa u sklopu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje nakon 2020. godine. Prijedlozi Komisije bit će osmišljeni tako da se Europskoj uniji omogući ostvarivanje najvažnijih ciljeva u područjima u kojima može postići više od država članica kada djeluju samostalno.

datum objave: 24.01.2018.