HOME / Novosti /
Izdano više od 800 tisuća potvrda Youthpass

Izdano više od 800 tisuća potvrda Youthpass

8.  lipnja 2018. - Do današnjeg dana ukupno je izdano čak 803.784 potvrda Youthpass kroz 54.038 projekata i 23.167 organizacija. U projektima koje je financirala hrvatska nacionalna agencija izdano je 14.549 potvrda kroz 741 projekt i 303 organizacije. Impresivne brojke najavljuju svijetlu budućnost i nastavak izvrsnih rezultata postignutih u već više od 10 godina implementacije Youthpass procesa neformalnog učenja. SALTO Resursni centar izradio je prigodnu infografiku koja dočarava proteklo desetljeće Youthpassa, alata Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+: Mladi na djelu.

 

 

U sklopu infografike, koja ukratko opisuje razloge postojanja alata i recentnu statistiku, iznesene su i izjave dviju korisnica Youthpassa Petre Vukas i Lucia di Grassi. Obje su sudionice projekata koje je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije te autorice nagrađenih priča u sklopu prošlogodišnjeg nagradnog natječaja „Moje Youthpass iskustvo“.

 

„Uz stjecanje ostalih vještina, iskustvo programa Erasmus+ pozitivno je utjecalo na moje samopouzdanje i samopoštovanje. Naposljetku, Youthpass me naučio vještinama samovrednovanja i osvješćivanju stečenih znanja i vještina, a oboje mi pomaže u svakodnevnom životu“, rekla je Petra Vukas.

 

Lucia di Grassi je dodala: „Uvijek prilažem Youthpass potvrdu prilikom prijave za posao i uvjerena sam da mi ide u prilog. Naravno, ne kažem da možete dobiti posao samo zato što posjedujete Youthpass, ali smatram da je to neka vrsta potvrde vaših osobnih vještina – otvorena, neovisna, timska radnica... – koje su jednako važne kao i profesionalne.“

 
datum objave: 08.06.2018.