HOME / Novosti /
Iskusni korisnici iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja dobili nova znanja za provedbu projekata

Iskusni korisnici iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja dobili nova znanja za provedbu projekata

 

Uvodni sastanak iskusnih korisnika Erasmus+ projekata mobilnosti iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja odobrenih u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1) na Natječaju 2018. godine održan je 10. srpnja u Zagrebu. Sastanak je okupio tridesetak sudionika kojima je, osim relevantnih programskih, pravnih i financijskih informacija i smjernica nužnih za kvalitetnu provedbu projekata, u tematskom dijelu sastanka predstavljeno na koji način još kvalitetnije širiti rezultate projekata i jačati njihov učinak.

 

Predstavljene su i mogućnosti primjene Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u međunarodnim mobilnostima učenika, a članovi hrvatske Radne skupine stručnjaka za ECVET održali su i radionički dio u kojem su Korisnicima dane konkretne upute za uspješnu primjenu ECVET-a u odobrenim projektima.

 

Na natječaju za 2018. godinu Agencija je primila čak 109 prijava za KA1 projekte, od toga je 5 prijava od nositelja Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Odobrena su 62 projekta što predstavlja rekord u odobrenim projektima u Ključnoj aktivnosti 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja  na godišnjoj razini i uspješnost prijava od čak 56 posto. Prijave su pristigle iz svih hrvatskih županija, a posebno veseli što je čak 26 od novih prijavitelja. Ukupni iznos traženih sredstava bio je nešto viši od 9.8 milijuna eura, dok je raspoloživih sredstava bilo tik iznad 4 milijuna eura koliko je na kraju i dodijeljeno.

datum objave: 10.07.2018.