HOME / Novosti /
Informativni dan o Individualnim stipendijama i COFUND postdoktoralnim mogućnostima za istraživače

Informativni dan o Individualnim stipendijama i COFUND postdoktoralnim mogućnostima za istraživače

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je 13. svibnja 2019. informativni dan s ciljem promocije otvorenog natječaja za Marie Sklodowska-Curie akcije (MSCA) Individualne stipendije te upoznavanja s mogućnostima prijava na COFUND za istraživače. Informativni dan bio je namijenjen istraživačima i administrativnom osoblju u postupku pisanja i prijave projektnih prijedloga, ali i drugim predstavnicima znanstvenih organizacija i istraživačkih centara kao i zainteresiranim predstavnicima industrije i privatnog sektora.

 

 

Glavni predavač za Individualne stipendije bio je gospodin David Wizel, predstavnik Izvršne agencije za istraživanje. Sandra Vidović iz AMPEU prezentirala je mogućnosti za hrvatske istraživače iskusne u okviru COFUND programa te korisne EURAXESS alate poput No Limits za procjenu znanja i vještina, a u cilju daljnjeg razvoja karijere. Dr.sc. Nadica Maltar Strmečki predstavila je postupak evaluacije projektnih prijedloga te je dala korisne savjete za pisanje projektnog prijedloga. Svoja iskustva u prijavi i sudjelovanju u MSCA postdoktoralnim stipendijama predstavili su dr.sc. Dragomira Majhen te dr.sc. David Blažević. Zaključno, prezentirane su aktivnosti Marie Curie udruženja alumna te pripadajućeg hrvatskog poglavlja.

 

Tijekom posjeta gospodina Wizela Agenciji za mobilnost i programe EU 14. svibnja 2019. održana je kratka radionica za provođenje projekata Individualnih stipendija. Radionica je bila namijenjena hrvatskim istraživačima čiji su projekti financirani ove godine. Na radionicama su detaljnije objašnjeni financijski aspekti Individualnih stipendija, postupak izvještavanja, amandmani, prava i obveze istraživača kao i mogućnost zapošljavanja na pola radnog vremena.

datum objave: 14.05.2019.