HOME / Novosti /
Europski tjedan mladih ove godine u 16 hrvatskih gradova 

Europski tjedan mladih ove godine u 16 hrvatskih gradova 

Od 29. travnja do 5. svibnja održao se Europski tjedan mladih na temu „Demokracija i ja“ s fokusom na sudjelovanju mladih u donošenju odluka i demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament, te aktivnom građanstvu i sudjelovanju mladih u zajednici, kao i prilikama za mobilnost mladih.

 

 

Organizirana su brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Erasmus+, a u Hrvatskoj se mladi mogli sudjelovati na čak 28 događanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Karlovcu, Vukovaru, Petrinji, Daruvaru, Opatiji, Labinu, Latinovcu, Ližnjanu, Jesenju i Tisnom.

 

Glavni organizatori su Europska komisija, Glavna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu u suradnji s Europskim parlamentom i drugim glavnim upravama Europske komisije. Na državnoj razini organizacija i koordiniranje povjerava se nacionalnim agencijama za Erasmus+ uz blisku suradnju s mrežom Eurodeska. U Republici Hrvatskoj to je Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u kojoj je smješten i nacionalni informativni centar Eurodesk Hrvatska. Osim lokalnih aktivnosti na nacionalnoj razini, na Europskom tjednu mladih okupili su se i mladi, sudionici projekata, udruženja mladih i oblikovatelji politika na europskom događaju u Bruxellesu u Europskom parlamentu.

 

 

Više informacija o Europskom tjednu mladih možete pronaći na višejezičnoj mrežnoj stranici Europskoga portala za mlade: https://europa.eu/youth/week_hr.  

 

Europski tjedan mladih možete pratiti i na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/events/279279239686205/?event_time_id=279279253019537

datum objave: 30.04.2019.