Potpora pri prijavi 2017.

Informativno-edukativni seminari za program Erasmus+

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. g.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prosincu 2016. g. organizira Erasmus+ informativnu kampanju koja se, za područje obrazovanja odraslih, sastoji od:

 

  • Godišnje Erasmus+ konferencije za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih koja će se održati 5.prosinca 2016. – detaljnije informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.

 

  • Radionica za pisanje projektnih prijava u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. g., kao potporu potencijalnim prijaviteljima u upoznavanju s novostima u okviru ovogodišnjeg Poziva, elementima kvalitete projekata u okviru programa Erasmus+ te u pripremi projektne prijave.

 

Radionica će se održati u Zagrebu, 16.12.2016. u prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26.

 

Program radionice potražite ovdje.

 

Više informacija o radionici, načinu i rokovima prijave možete pronaći na našim mrežnim stranicama.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije također je pripremila i kratke

dokumente koji mogu poslužiti prijaviteljima, a odnose se na:

 

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak pregled formalnih uvjeta i kratke upute, ali detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. g.

Dodatne upute za prijavitelje

Tehničke smjernice (Technical guidelines) za pomoć prijaviteljima pri ispunjavanju elektroničkih obrazaca za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije.

 

Vodič za stručnjake (Guide for experts) za ocjenjivanje kvalitete projektnih prijedloga za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije

Pojedinačna savjetovanja  

Nacionalna agencija pruža mogućnost savjetovanja organizacija koje žele prijaviti projekt u okviru programa Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1, Projekti mobilnosti osoblja, i/ili Ključnu aktivnost 2, Strateška partnerstva.

 

Povratnu informaciju možemo pružiti putem e-pošte, telefona ili na savjetodavnom sastanku u prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Kako biste zatražili savjetovanje, molimo da ispunite obrazac koji će vam pomoći u strukturiranju projektne ideje. Ljubazno molimo da ispunite i pošaljete obrazac prije nego što zatražite savjete o prijavi ili projektnoj ideji. Ispunjen obrazac pošaljite na adresu grundtvig@mobilnost.hr.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja možete detaljnije proučiti u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. godinu.

 

Rokovi za podnošenje obrasca za savjetovanje:

  • za Ključnu aktivnost 1, Projekti mobilnosti osoblja, do 19. siječnja 2017.
  • za Ključnu aktivnost 2, Stateška partnerstva, do 8. ožujka 2017.

 

Obrasci za savjetovanje

 

 

NAPOMENA: Agencija ni na koji način ne snosi odgovornost za uspjeh/neuspjeh prijave. Kako bismo osigurali jednak pristup svima koji traže savjetovanje, prijavu možemo savjetovati samo jedanput (e-poštom, telefonom ili na individualnom sastanku).

.

Korisne prezentacije

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije s godišnje Erasmus+ konferencije za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih koja se održala 05. prosinca 2016. g. u Zagrebu.

 

- mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica AMPEU: Uvod u projekt K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje 

 

 

- dr. sc. Branko Ančić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i doc. dr. sc., Ksenija Klasnić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Rezultati evaluacija sektorskih programa Comenius, Grundtvig i Leonardo da Vinci

 

- Marija Lončar, voditeljica Odjela za opće obrazovanje, AMPEU - Osvrt na provedbu programa Erasmus+ – dosadašnji rezultati

 

- Tina Matovina, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, AMPEU - Informacije o natječaju Erasmus+ za 2017.

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Mogućnosti eTwinninga u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Učinkovita diseminacija eTwinning i Erasmus+ projekata

 

 

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije s radionice za pisanje projektnih prijedloga za područje obrazovanja odraslih u Zagrebu:

 

- Marijana Kondres, voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih, AMPEU – Uvodna prezentacija

 

- Ana Stanić, viša stručna savjetnica Odjela za obrazovanje odraslih, AMPEU –

Ključna aktivnost 1, Projekti mobilnosti osoblja

 

- Ognjen Piljek Žiljak, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih –EPALE (Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi)

 

- Nataša Tadić, viša stručna savjetnica Odjela za obrazovanje odraslih, AMPEU  -Ključna aktivnost 2, Strateška partnerstva

 

 

Dodatne informacije važne za sudjelovanje u programu Erasmus+

Uz natječajnu dokumentaciju, za sudjelovanje u programu Erasmus+ važne su sljedeće informacije:

 

 

 

 

Više informacija o strukturi programa Erasmus+ prema područjima i ključnim aktivnostima (centraliziranim i decentraliziranim aktivnostima), potražite ovdje.

 

Više informacija o samom programu Erasmus+ potražite ovdje.