Natječajna dokumentacija 2019.

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu

Europska komisija objavila je 24. listopada 2018. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu (engleska verzijahrvatska verzija). 

 

Za detaljne informacije i upute o podnošenju prijava upućujemo vas na Vodič kroz program Erasmus+ (engleska verzijahrvatska verzija), uz napomenu kako, u slučaju razlika u podacima, prednost ima engleska verzija Vodiča.

 

Europska komisija je 15. siječnja 2019. objavila Ispravak Vodiča s vidljivim izmjenama (tzv. Corrigendum) te novu verziju Vodiča kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupne i verzije na ostalim jezicima Europske unije.

Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku

Indikativni proračun za Erasmus+ projekte u području obrazovanja i osposobljavanja za 2019. godinu možete pogledati ovdje.

Prijavni obrasci

 

Prijave se predaju elektroničkim putem.

 

Prije otvaranja i popunjavanja elektroničkog prijavnog obrasca, molimo proučite sljedeće upute:

 

 

 

Prijavni obrasci i rokovi:

 

 

Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja i osposobljavanja 12. veljače 2019., 12h

 

    

Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja

26. ožujka 2019., 12h

 

VAŽNO: Navedeni rokovi za podnošenje prijava istječu u 12:00 (u podne) prema briselskom vremenu. Zbog mogućnosti opterećenja sustava, preporučujemo da prijavu predate nekoliko dana prije isteka roka. Rok za prijave KA2 prijava pomaknut je s 21. ožujka na 26. ožujka 2019.

 

Prijavne obrasce za Ključnu aktivnost 1 i Ključnu aktivnost 2 moguće je ispuniti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

 

Svi obvezni privitci dostupni su za preuzimanje unutar samih prijavnih obrazaca (KA1, KA2) u dijelu Annexes.

Registracija organizacija

Za sudjelovanje u programu Erasmus+ organizacije se trebaju registrirati putem mrežnog alata Europske komisije pod nazivom URF (Unique Registration Facility) - Portal za sudionike (Participant portal). Pristup portalu moguć je putem sljedeće poveznice.

  

  • URF (Portal za sudionike) – kratki vodič (HREN); vodič kroz registraciju (HREN); Najčešće postavljena pitanja (FAQ)
  • Priručnik za otvaranje korisničkog računa putem EU login sustava (prijašnji ECAS sustav) EN 

 

Po završetku registracije ustanovi će se dodijeliti jedinstveni PIC broj (Participant Identification Code) koji ćete koristiti prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca.

URF alat omogućuje dvije aktivnosti:

a) registraciju ustanove,

b) ažuriranje podataka ustanove.

 

Kad se jednom registrirate na URF-u i dobijete svoj PIC broj, više se ne možete registrirati za dodjelu novog PIC-a, već se istim brojem koristite pri svim budućim prijavama projektnim prijedloga.

 

Nakon registracije i izdavanja PIC broja, a najkasnije do trenutka prijave, ustanove su na URF portal dužne učitati:

1. dokument o pravnoj ili javnoj osobi (Legal entity form or Public law body),

2. financijsku identifikaciju (Financial identification form)

3. izvadak iz sudskog registra / registra udruga (ne stariji od 6 mjeseci)

 

Ako zatraženi iznos financijske potpore prelazi 60 000 EUR, a prijavu podnosi privatna ustanova, potrebno je dodati i račun dobiti i gubitka te bilancu za posljednju dostupnu godinu. 

 

Za pristup portalu potreban je EU Login račun (prethodno zvan ECAS). Upute za otvaranje EU Login računa nalaze se u nastavku.

 

VAŽNO: Opisanu registraciju ustanova i unos potrebne dokumentacije moguće je izvršiti u bilo kojem trenutku, a najkasnije do trenutka podnošenja prijave. Molimo da registraciju i unos dokumentacije izvršite na vrijeme, ne čekajući krajnji rok za podnošenje prijava, kako biste izbjegli moguće poteškoće uzrokovane mogućim preopterećenjem sustava neposredno prije roka za prijavu.

 

Dodatna dokumentacija za prijavitelje

 

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta i kratke upute, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2019. g.

 

  • Za financijsku potporu namijenjenu putnim troškovima u okviru Erasmus+ programa, putne udaljenosti moraju biti izračunate korištenjem kalkulatora udaljenosti (Distance calculator)