HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Social Inclusion and diversity, Wageningen, Nizozemska

Poziv na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Social Inclusion and diversity, Wageningen, Nizozemska

TCA: Social Inclusion and diversity, Wageningen, Nizozemska, 23.-25.6.2019. g.; rok za prijavu: 4.4.2019. g.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru pod nazivom Social Inclusion and diversity, koji će se održati u gradu Wageningenu, u Nizozemskoj,  od 23. do 25. lipnja 2019. godine u organizaciji nizozemske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Cilj tematskog seminara je potencijalnim prijaviteljima/korisnicima Erasmus+ programa pružiti priliku za razmjenu metoda i primjera dobre prakse projekata koji se bave različitošću u učionici i okolini iz koje uče. Cilj je napose podjela primjera dobre prakse, poticanje međusektorskog učenja i stvaranja novih kontakata i partnerstava.

 

Teme i ciljevi koji će biti predstavljeni tijekom tematskog seminara su sljedeći:

  1. Razmjena metoda i primjera dobre prakse projekata koji tematiziraju različitost, a s ciljem da učenici, odrasli polaznici i praktikanti ispune svoj potencijal.
  2. Poticanje međusektorskog učenja, stvaranje novih kontakata i partnerstava u okviru programa Erasmus+.

 

Očekivani rezultati tematskog seminara: povećanje znanja o različitim pristupima rada s ciljem pomaganja učenicima, praktikantima i odraslim polaznicima ostvariti svoj potencijal; umrežavanje za stvaranje budućih partnerstava.

Program događanja započinje u nedjelju, 23. lipnja, u večernjim satima (oko večere), dok je posljednji dan, utorak 25. lipnja, oko ručka, predviđen za odlaske.

 

Ciljana skupina

Tematski seminar namijenjen je potencijalnim prijaviteljima, kao i postojećim korisnicima programa Erasmus+ iz različitih sektora, kao što je područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, područje (nestrukovnog) obrazovanja odraslih te područje odgoja i općeg obrazovanja. Ciljana skupina seminara su nastavnici, instruktori i facilitatori iz spomenuta tri područja koji u svojem svakodnevnom radu u učionici adresiraju pitanje različitosti ili rade s ranjivim skupinama.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 80 sudionika iz cijele Europe, a najviše 4 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske, i to 1 sudionik za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, 1 sudionik za područje (nestrukovnog) obrazovanja odraslih te 2 sudionika za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 400,00 EUR

Sudionici koji se prijave u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja  te (nestrukovnog) obrazovanja odraslih će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK (ova aktivnost financira se iz proračuna za 2018. godinu te podliježe pravilu o sufinanciranju za tu godinu, a temeljem kojega svi sudionici aktivnosti moraju doprinijeti putnim troškovima u potonje navedenom iznosu).

Za sudionike koji će biti izabrani iz područja odgoja i općeg obrazovanja troškovi puta su u potpunosti financirani od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije (ova aktivnosti financira se iz proračuna za 2019. godinu u sklopu kojega je ukinuto pravilo o nužnosti sufinanciranja putnih troškova).

Organizator će snositi troškove smještaja, hrane i održavanja seminara.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na tematski seminar je 4. travnja 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, područje obrazovanja odraslih ili područje odgoja i općeg obrazovanja).

datum otvaranja: 26.03.2019.
datum zatvaranja: 04.04.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 26.03.2019.