HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na tečaju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): „CONNECTOR 5“, Cluj Napoca, Rumunjska, 18.-23. lipnja 2019., rok za prijavu 30.4.2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na tečaju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): „CONNECTOR 5“, Cluj Napoca, Rumunjska, 18.-23. lipnja 2019., rok za prijavu 30.4.2019.

Agencija za mobilnost i programe EU (dalje u tekstu: „Agencija“) vas poziva na prijavu za sudjelovanje na tematskom tečaju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom Connector 5, koji će se održati u gradu Cluj Napoca u Rumunjskoj, u razdoblju od 18. do 23. lipnja 2019. u organizaciji rumunjske nacionalne agencije.

 

S obzirom da je tečaj međunarodnog karaktera, radni jezik je engleski. 

 

Cilj je ove Aktivnosti povezati stručnjake koji su zainteresirani za učenje u participativnom i interaktivnom smislu, s fokusom na praktična iskustva. Tečaj se temelji na dijeljenju, učenju i testiranju.

Glavni ciljevi tečaja su: 

  • međusobno približiti facilitatore učenja iz različitih područja i stvoriti sinergije u vidu poveznice između neformalnog učenja, formalnog obrazovanja i strukovnog osposobljavanja;
  • promicanje neformalnog učenja u Europi i Rumunjskoj;
  • razvoj prostora za prepoznavanje zajedničkih potreba i izazova svih sudionika;
  • razvoj rješenja za detektirane potrebe i izazove kroz projekte i umrežavanje
  • razvoj suradničkog prostora za dijeljenje  ideja, metoda i praksi za učenje
  • stvaranje budućih europskih partnerstava u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti;
  • ponuditi skup metoda i principa za učenje te razviti online alate dostupne facilitatorima učenja i nakon Aktivnosti.

 

Svrha ove Aktivnosti rumunjske nacionalne agencije za program Erasmus+ je dijeljenje, učenje i testiranje ideja u području učenja, obrazovanja i osposobljavanja.

 

 

Ciljana skupina

Tečaj je otvoren za sudjelovanje organizacijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju zainteresiranima za teme seminara. Namijenjen je isključivo obrazovnim stručnjacima kao što su nastavnici, obrazovni istraživači, ravnatelji, voditelji osposobljavanja, školski savjetnici, logopedi, pedagozi ili savjetnici u profesionalnom usmjeravanju, predstavnici obrazovnih službi, predstavnici lokalnih, regionalnih i nacionalnih vlasti vezani za područje strukovnog obrazovanja.

Sudionici trebaju biti zainteresirani za aktivno sudjelovanje u tečaju te razmjenu svojih iskustava i ideja.

 

Broj sudionika                          

Na tečaju će sudjelovati oko 150 sudionika iz cijele Europe, a 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske sukladno odobrenju organizatora te broju i kvaliteti zaprimljenih prijava za sudjelovanje.

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije će za sudionika sufinancirati troškove puta sudionika u iznosu do 400,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK. Troškove smještaja, obroka i sudjelovanja na aktivnosti financirat će ANPCDEFP- Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale ( rumunjska nacionalna agencija).

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 30. travnja 2019.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr uz obvezno navođenje naziva tematskog seminara na koje se upit odnosi.

 

datum otvaranja: 12.04.2019.
datum zatvaranja: 30.04.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 12.04.2019.