HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2018. – 2020.

Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2018. – 2020.

Objavljen je poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) za razdoblje 2018. – 2020. Pozivaju se sve organizacije aktivne u provođenju kvalitetnih projekata mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u sklopu programa Leonardo da Vinci odnosno Erasmus+ programa s jasnom vizijom daljnje internacionalizacije ustanove (između ostaloga i daljnjom provedbom mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu Erasmus+ programa) da razmotre mogućnost stjecanja Erasmus+ Povelje za mobilnost u SOO-u i dostave svoje prijave prema uvjetima natječaja.

  

CILJ

Jedan od ciljeva programa Erasmus+ jest kontinuirano povećanje kvalitete mobilnosti u okviru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te internacionalizacije organizacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+.

 

POVELJA

Erasmus+ Povelja za mobilnost u SOO-u zamišljena je kako bi se organizacije s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja potaknulo da nastave razvijati svoje strategije europske internacionalizacije. Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

 

PREDNOSTI I OBVEZE

Nositelji Povelje za mobilnost u SOO-u mogu u sljedećem natječajnom razdoblju od dodjele Povelje svoje prijave za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost učenika i osoblja u SOO-u podnositi u pojednostavnjenom postupku te se obvezuju na provedbu kvalitetnih mobilnosti. Poveljom se nastoji poduprijeti i izgradnja kapaciteta organizacija pošiljateljica za organizaciju kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja.

Erasmus+ Povelja za mobilnost ne daje jamstvo za buduće financiranje projekata, ne podrazumijeva izravno financiranje i nije uvjet za sudjelovanje u programu Erasmus+. Organizacije kojima Povelja nije dodijeljena ne gube pravo prijave projektnih prijedloga za mobilnost u okviru kasnijih rokova.

 

PRIJAVA

Savjetujemo da pažljivo proučite poziv i obvezu osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u.

 

Rok za prijavu svih zainteresiranih koji udovoljavaju formalnim uvjetima je 17. svibnja 2018. godine u podne (12:00 h po srednjoeuropskom vremenu  - CET).

 

Više informacija o prihvatljivim sudionicima, kriterijima za odabir i dodjelu Povelje i ostale korisne informacije i upute te prijavni obrazac možete preuzeti putem poveznica:

 

Poziv na natječaj: ENHR

 

Obveza osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u u okviru programa Erasmus+: ENHR

 

Prijavni obrazac dostupan je na sljedećoj poveznici (u dijelu pod nazivom "Vocational Education and Training Mobility Charter" kliknuti na "Apply" nakon čega se otvara web obrazac koji se ispunjava mrežno/online). NAPOMENA: za pristupanje obrascu potrebno je unijeti EU Login podatke.

Predložak obrasca dostupan je na sljedećoj poveznici.

 

Upute za ispunjavanje prijavnog obrasca: EN

 

Priručnik Go international – praktični vodič za stratešku internacionalizaciju u SOO: EN

datum otvaranja: 23.11.2017.
datum zatvaranja: 17.05.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 23.11.2017.