Potpora pri prijavi 2017.

Informativno-edukativni seminari za program Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prosincu 2016. g. organizirala je Erasmus+ informativnu kampanju koja se, za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, sastojala od:

 

  • Godišnje Erasmus+ konferencije za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih koja se održala 5.prosinca 2016. – detaljnije informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.
  • Radionica za pisanje projektnih prijava u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017.g. , kao potporu potencijalnim prijaviteljima u upoznavanju s novostima u okviru ovogodišnjeg Poziva, elementima kvalitete projekata u okviru programa Erasmus+ te u pripremi projektne prijave.

 

Radionice su se održale u sljedećim gradovima:

 

  • Zagreb, 9.12.2016., Škola za cestovni promet (Trg J.F. Kennedyja 8) – program dostupan na sljedećoj poveznici.
  • Rijeka, 13.12.2016., Pomorski fakultet u Rijeci (Studentska ulica 2) - program dostupan na sljedećoj poveznici.
  • Osijek, 19.12.2016, Sveučilište u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3 – zgrada Rektorata) - program dostupan na sljedećoj poveznici.

 

Više informacija o radionicama, načinu i rokovima prijave možete pronaći na našim mrežnim stranicama.

 

Više informacija o prijavama na radionice pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+, za natječaj 2018. možete pronaći ovdje

 

Korisne prezentacije

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije s godišnje Erasmus+ konferencije za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih koja se održala 05. prosinca 2016. g. u Zagrebu.

 

- mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica AMPEU: Uvod u projekt K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje 

- dr. sc. Branko Ančić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i doc. dr. sc.

 

Ksenija Klasnić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Rezultati evaluacija sektorskih programa Comenius, Grundtvig i Leonardo da Vinci

 

- Marija Lončar, voditeljica Odjela za opće obrazovanje, AMPEU - Osvrt na provedbu programa Erasmus+ – dosadašnji rezultati

 

- Tina Matovina, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, AMPEU - Informacije o natječaju Erasmus+ za 2017.

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Mogućnosti eTwinninga u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Učinkovita diseminacija eTwinning i Erasmus+ projekata

 

Na poveznici niže možete pronaći uvodnu prezentaciju s regionalnih radionica za pisanje projektnih prijedloga za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, na kraju koje se nalaze dodatne korisne poveznice.

 

Erasmus+ VET KA1 i KA2 uvodna prezentacija – regionalne radionice

Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - natječaj 2017.

Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

 

Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2017.-2020., rok 17.5.2017. nalazi se ovdje.

 

Snimke održanog webinara (eng. webinar - web based seminar) namijenjenog potencijalnim prijaviteljima za dodjelu Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2017.- 2020. te svima ostalima koji žele izraditi nove i unaprjeđivati postojeće strategije internacionalizacije svojih ustanova/organizacija možete pronaći na poveznicama niže:

 

 

Dodatne upute za prijavitelje

 

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije također je pripremila i kratke dokumente koji mogu poslužiti prijaviteljima, a odnose se na:

 

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta i kratke upute, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. g.

 

Prema obavijesti Komisije od 23.1.2017., u sklopu Poziva 2017. OLS – mrežna jezična potpora uključivat će potporu osim za 12 do sada dostupnih jezika i dodatnih 6 jezika (bugarski, finski, hrvatski, mađarski, rumunjski, slovački – razina A1), a koji u predmetnom dijelu prijavnog obrasca KA102 i KA116 nisu navedeni. U slučaju korištenja bilo kojeg od ukupno 18 podržanih jezika stručne prakse potrebno je isto naznačiti u prijavnom obrascu koji se odnosi na OLS - mrežnu jezičnu potporu.

Pojedinačna savjetovanja

Agencija za mobilnost i programe EU pruža mogućnost savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru programa Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1 (Mobilnost u svrhu učenja za pojedince) i Ključnu aktivnost 2 (Strateška partnerstva).

 

Povratnu informaciju možemo vam pružiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku (tjedan savjetovanja za KA1, dok za KA2 molimo da nam se javite za dogovor oko termina sastanka) u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

Ako želite savjetovanje prijave, molimo da nam u privitku elektroničke pošte pošaljete nacrt prijavnog obrasca za savjetovanje (KA1/KA2). VAŽNO: nipošto ne podnosite prijavu na savjetovanje putem Submit opcije, isključivo elektroničkom poštom.

 

Zaprimljenu prijavu savjetovat ćemo najkasnije pet radnih dana nakon primitka.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+.

 

Rok za podnošenje prijavnog obrasca na savjetovanje elektroničkom poštom ili telefonom u svrhu savjetovanja koncepta vašeg projekta je:

  • 19. siječnja 2017. godine (Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince)
  • 15. ožujka 2017. godine (Ključna aktivnosti 2 – Strateška partnerstva)

 

Ispunjeni obrazac pošaljite na našu adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr poštujući krajnji rok za njegovo slanje.

 

NAPOMENA: Agencija ni na koji način ne snosi odgovornost za uspjeh/neuspjeh prijave. Kako bismo osigurali jednak pristup svima koji traže savjetovanje, prijavu možemo savjetovati samo jedanput (elektroničkom poštom, telefonom ili putem individualnog sastanka).

Dodatne informacije važne za sudjelovanje u programu Erasmus+

Uz natječajnu dokumentaciju, za sudjelovanje u programu Erasmus+ važne su sljedeće informacije:

 

Natječajna dokumentacija 2017.

Dokumentacija za prijavu 2017.

Provedba projekata 2017.

 

Više informacija o strukturi programa Erasmus+ prema sektorima i ključnim aktivnostima, kao i centraliziranim i decentraliziranim aktivnostima potražite ovdje.

 

Više informacija o samom programu Erasmus+ potražite ovdje.