Provedba projekata 2017.

Početni sastanak

Početne prezentacije za korisnike sadrže informacije o tijeku projektnog ciklusa te tehničkim, ugovornim i praktičnim savjetima potrebnim za uspješnu provedbu vaših projekata. Prezentacije u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

Izjave o sudjelovanju

 

Obvezni privitci uz završno izvješće
Vidljivost, diseminacija i korištenje rezultata; Erasmus+ platforma projektnih rezultata

Obveze korisnika, obvezne logotipove i navode pronađite ovdje.

 

Poveznicu na Erasmus+ platformu projektnih rezultata (Diseminacijsku platformu), informacije i upute za postavljanje rezultata pronađite ovdje. Postavljanje projektnih rezultata na Erasmus+ platformu projektnih rezultata obvezno je za KA2 projekte, a preporučljivo za KA1 i KA3 projekte. Za pristup je potreban korisnički račun EU Login (pozivnicu putem maila automatski će dobiti samo kontakt osoba projekta).

 

Više o diseminaciji i korištenju rezultata možete pročitati ovdje.

Mobility Tool+

Mobility Tool+ je online platforma za suradnju, upravljanje i izvještavanje o projektima mobilnosti u okviru programa Erasmus+. Korisnici su dužni redovito ažurirati podatke na platformi Mobility Tool+.

 

Za pristup je potreban korisnički račun EU Login (pozivnicu putem maila automatski će dobiti kontakt osoba projekta; koja može dodjeljivati pristup drugim osobama iz projektnog tima).

 

Za korištenje Mobility Toola dostupni su vam:

 

 

***Priručnik za korisnike nalazi se i na početnoj stranici Mobility Toola nakon ulogiravanja

Youthpass

Youthpass je alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+.

 

Upute za izradu potvrde i ideje za praćenje i osvještavanje učenja nalaze se u rubrici Youthpass te na mrežnim stranicama Youthpass.

SALTO-YOUTH: podrška korisnicima

SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) je mreža osam resursnih centara koji pružaju podršku (izvor informacija, metoda i primjera neformalnog učenja) organizacijama i osobama aktivnima u radu s mladima.

 

Na SALTO-ovim stranicama možete pronaći:

 

  • publikacije i metode relevantne za rad s mladima i provođenje projekata unutar programa Erasmus+, za različite ciljane skupine i teme (npr. ideje za provedbu evaluacije, inkluziju mladih s manje mogućnosti itd.) 

 

 

Europski kalendar osposobljavanja koji nudi mogućnost pretraživanja svih trenutačno dostupnih treninga u Europi – onih koji su dio Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) i onih izvan tog programa. Važno je znati da Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjeluje samo u Aktivnostima transnacionalne suradnje, i to samo u osposobljavanjima objavljenima u ovoj tablici.

Korisne informacije za provedbu EVS projekata

PRIJAVA BORAVKA VOLONTERA

 

Prema Zakonu o strancima organizacije su dužne nadležnoj policijskoj upravi prijaviti volontere za vrijeme njihove EVS službe u Republici Hrvatskoj. Dodatne informacije o proceduri i pravilima prijave privremenog boravka volontera pogledajte na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

 

EVS CIKLUS OSPOSOBLJAVANJA

 

Volonterima koji sudjeluju u projektu Europske volonterske službe unutar Erasmus+ programa pruža se dodatna potpora u provedbi i evaluaciji njihovih aktivnosti te u razumijevanju pravila i načela Europske volonterske službe. Više...

 

EVS INFO PAKET

 

EVS info paket je u prvom redu namijenjen organizacijama pošiljateljima kao pomoć u pripremi volontera za EVS. Svaki volonter mora dobiti primjerak EVS info paketa prije odlaska na EVS. Više...

 

MREŽNA JEZIČNA POTPORA

 

Mrežna jezična potpora sastoji se od mrežne jezične procjene koja je obavezna za sve sudionike dugoročne službe (provodi se prije i nakon završetka službe) te mogućega mrežnog jezičnog tečaja koji se provodi između  prve i druge mrežne jezične procjene. Više...