HOME / Obavijesti /
Natječaj EK za Socijalnu uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih

Natječaj EK za Socijalnu uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih

Europska komisija raspisala je natječaj za Socijalnu uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike. Tekst poziva objavljen je i na hrvatskom jeziku, a ostala natječajna dokumentacija (smjernice, pravila, obrasci…) na engleskom.

 

Prijaviti se mogu obrazovne i istraživačke ustanove, neprofitne i međunarodne organizacije itd., a projekti podneseni u sklopu ovog poziva trebaju težiti jednom od općih ciljeva:

 

  1. poboljšanje ili širenje dobrih praksi o uključivom obrazovanju, pokrenutih osobito na lokalnoj razini te njihovo širenje na višu/sistemsku razinu;
  2. razvoj i provedba inovativnih metoda i praksi za poticanje uključivog obrazovanja ili okruženja za mlade u specifičnim kontekstima.

 

Posebni ciljevi u području obrazovanja i osposobljavanja su poboljšanje socijalnih i građanskih kompetencija te promicanje uključivog obrazovanja i osposobljavanja, a u području mladih promicanje građanskog sudjelovanja i suzbijanje radikalizacija mladih.

 

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 22. svibnja 2017., prijave se podnose online, a natječaj je centraliziran, što znači da za provedbu natječaja nije zadužena hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU, već EACEA -  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu u Bruxellesu (kontakt).

 

Zainteresirane organizacije mogu putem streaminga popratiti informativne aktivnosti o natječaju koje će se provoditi u Bruxelles, 25. travnja 2017.

 

datum objave: 20.03.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade