HOME / Novosti /
Završna konferencija projekta “Europe Goes Local”

Završna konferencija projekta “Europe Goes Local”

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira završnu konferenciju projekta “Europe Goes Local - Supporting Youth Work at the Municipal Level”. Konferencija Rad s mladima na lokalnoj razini: rezultati i preporuke održat će se 31. svibnja u Samoboru.

 

“Europe Goes Local” trenutačno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jedno strateško partnerstvo. U projekt je na nacionalnoj razini izravno uključeno 11 općina i gradova s područja Republike Hrvatske, a koordinira ga nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.

 

 

Uz predstavljanje projekta i aktivnosti koje su provele jedinice lokalne samouprave, na konferenciji će se raspravljati o primjerima dobre prakse kao rezultata jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova uključenih jedinica lokalne samouprave kojima je unaprijeđena podrška lokalnom radu s mladima. Također, predstavit će se Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini kao rezultat projekta Europe Goes Local na međunarodnoj razini.

 

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim gradovima i općinama uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta, pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobiti od sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

 

Konferencija će se održati u petak, 31. svibnja 2019. godine u Centru za mlade Bunker u Samoboru, od 12 do 16 sati. Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

 

Pozivamo vas da se prijavite na konferenciju putem prijavnog obrasca do 17. svibnja 2019. godine. Broj sudionika je ograničen, a potvrdu sudjelovanja, detaljan program konferencije i upute o povratu putnih troškova dobit ćete nakon zatvaranja prijava.

datum objave: 14.05.2019.