HOME / Novosti /
U Zagrebu održan trening za djelatnike EURAXESS uslužnih centara diljem Europe

U Zagrebu održan trening za djelatnike EURAXESS uslužnih centara diljem Europe

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) ugostila je u Zagrebu od 7. – 9. lipnja 2017. godine više od 80 djelatnika EURAXESS uslužnih centara iz 30 europskih zemalja u sklopu EURAXESS TOP III projekta (Making European research careers more attractive by developing new services and enhancing the current services of the EURAXESS network). Spomenutim projektom koji se financira iz programa Obzor 2020. nastoji se osigurati visoka kvaliteta i ujednačenost usluga koje EURAXESS uslužni centri pružaju mobilnim i nemobilnim istraživačima i istraživačkim institucijama diljem Europe te isto tako razviti i pružiti nove usluge, kao što je potpora u razvoju karijera za istraživače.

 

 

AMPEU na projektu koordinira radni paket koji se bavi poboljšanjem kapaciteta članova EURAXESS mreže te promidžbom EURAXESS programa i njegovih usluga. Partneri iz Slovačke, Španjolske, Srbije, Mađarske i Francuske zajedno rade na osmišljavanju i provedbi različitih aktivnosti usavršavanja (studijski posjeti, treninzi, mentorstva) i razvoju online alata za ovu svrhu. Na treningu su održane radionice pod nazivom Intercultural Communication, Think local! i Responsible Research and Innovation u svrhu razmjene znanja, vještina i iskustva potrebnih za pružanje što kvalitetnije savjetodavne i administrativne pomoći kod odlazne i dolazne mobilnosti istraživača.

 

Agencija za mobilnost i programe EU krovna je hrvatska organizacija u EURAXESS programu. Program EURAXESS namijenjen je povećanju i olakšavanju mobilnosti znanstvenika i istraživača kroz pružanje savjetodavne administrativne i pravne pomoći u svim aspektima dolazne i odlazne mobilnosti, kako istraživačima tako i znanstvenim organizacijama koje zapošljavaju istraživače. S obzirom na opseg i učinak usluga koje se pružaju u okviru EURAXESS programa, projekti poput EURAXESS TOP III imaju iznimnu važnost kako za jačanje stručnosti i kapaciteta osoblja EURAXESS centara, tako i za sve istraživače, korisnike njihovih usluga.

 

datum početka: 07.06.2017.
datum objave: 12.06.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade