HOME / Novosti /
U Grožnjanu održana Erasmus+ radionica za djelatnike predškolskih ustanova Uvod u Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

U Grožnjanu održana Erasmus+ radionica za djelatnike predškolskih ustanova Uvod u Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

U sklopu promocije natječaja Erasmus+ za 2019. godinu Agencija za mobilnost i programe EU održala je u Grožnjanu 7. i 8. lipnja regionalnu radionicu u području odgoja i općega obrazovanja pod nazivom Uvod u Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

 

 

S obzirom na podzastupljenost vrtića u prijavi i provedbi projekata u sklopu programa Erasmus+, ciljna skupina polaznika bili su odgojno-obrazovni djelatnici iz dječjih vrtića bez iskustva u pripremi projektnih prijedloga.

 

Na radionici je sudjelovalo 40 odgojno-obrazovnih djelatnika koji su se upoznali s mogućnostima koje Erasmus+ nudi u području odgoja i općeg obrazovanja, s formalnim uvjetima i prihvatljivim aktivnostima Ključne aktivnosti 1 te razvojem projektnoga prijedloga.

 

Teorijski i praktični dio tematski su u cijelosti bili prilagođeni djelatnicima vrtića, a u svrhu upoznavanja sudionika s neposrednim iskustvima razvoja i provedbe projekata na radionici je predstavljen primjer dobre prakse iz Dječjeg vrtića Petar Pan. Marina Karavanić, ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan i Erasmus+ ambasadorica, te Zorica Durman Marijanović, psihologinja i voditeljica Erasmus+ projekata, predstavile su svoja iskustva kroz dvije prezentacije: „Zašto i kako smo razvili i provodili naš prvi projekt mobilnosti“ te „Što nakon prvog Erasmus+ projekta ili kako Erasmus+ učiniti trajnim instrumentom razvoja ustanove?“. Drugog dana radionice sudionici su imali priliku razviti vlastite projektne prijedloge i utvrditi gradivo o Ključnoj aktivnosti 1.

datum objave: 12.06.2018.