HOME / Novosti /
U Đakovu i Imotskome održane Erasmus+ regionalne radionice u području odgoja i općega obrazovanja

U Đakovu i Imotskome održane Erasmus+ regionalne radionice u području odgoja i općega obrazovanja

U sklopu kampanje promocije natječaja Erasmus+ za 2018. godinu Agencija za mobilnost i programe EU održala je u Đakovu i Imotskom 10. i 12. siječnja regionalne radionice u području odgoja i općega obrazovanja Uvod u Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

 

Radionice su organizirane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Ekonomskom školom Braća Radić u Đakovu i Obrtničko-industrijskom školom u Imotskom. Ciljana skupina polaznika bili su odgojno-obrazovni djelatnici iz dječjih vrtića i škola, bez iskustva u pripremi projektnih prijedloga.

 

U Đakovu su program pozdravnim govorima otvorile ravnateljica Ekonomske škole Braća Radić, gospođa Snježana Marić te Savjetnica za školstvo u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, Dorotea Telarović. U Imotskom su se sudionicima uvodno obratili ravnatelj Obrtničko-industrijske škole Nediljko Biočić te gospodin Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, ali i dugogodišnji ravnatelj škole domaćina.

 

U svome pozdravnom govoru gospodin Karin je naglasio važnost programa Erasmus+ kao instrumenta jačanja kvalitete odgojno-obrazovnih ustanova, ali i kao instrumenta potpore nacionalnim procesima u području obrazovanja. U tom je smislu nazočne izvijestio o naporima Ministarstva znanosti i obrazovanja u pogledu unaprjeđenja normativnog okvira kao i naporima usmjerenima nagrađivanju i vrednovanju rada na EU projektima. Posebno je pohvalio napore Agencije da program regionalno približi područjima s nižom stopom sudjelovanja u Erasmusu+.

 

Na radionicama je ukupno sudjelovalo 140 odgojno-obrazovnih djelatnika koji su se upoznali s mogućnostima koje Erasmus+ nudi u području odgoja i općeg obrazovanja, s formalnim uvjetima i prihvatljivim aktivnostima Ključne aktivnosti 1 te razvojem projektnoga prijedloga. U svrhu upoznavanja sudionika s neposrednim iskustvima razvoja i provedbe projekata na svakoj je radionici predstavljen primjer dobre prakse. U Đakovu je gospođa Sonja Pribolšan Pongračić, ravnateljica Osnovne škole Ludina, predstavila brojne eTwinning i Erasmus+ projekte koje ova škola iznimno uspješno provodi već niz godina. Gospođa Alenka Miljević, eTwinning ambasadorica i nastavnica engleskoga jezika u Osnovnoj školi braće Radića, Bračević u Donjem Muću uspješne projekte i iskustva svoje škole predstavila je u Imotskome.

 

Rok za dostavu projektnih prijedloga za Ključnu aktivnost 1 u području odgoja i općeg obrazovanja je 1. veljače 2018. godine. Materijali s radionica kao i snimke webinara namijenjenih prijaviteljima dostupni su putem ove poveznice.

 

 

 

 

 

 

 

 

datum početka: 10.01.2018.
datum objave: 12.01.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade