HOME / Novosti /
Svečana konferencija povodom službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti

Svečana konferencija povodom službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira svečanu konferenciju u povodu početka provedbe programa Europske snage solidarnosti u utorak, 11. prosinca 2018. u Zagrebu.

 

Europske snage solidarnosti novi je program Europske unije za razdoblje 2018. - 2020. koji mladima omogućuje volontiranje ili rad na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu. Riječ je o projektima koji su od koristi zajednicama i građanima diljem Europe. Mladi će kroz program graditi (svoje) zajednice, pružati podršku ranjivim osobama i skupinama građana te odgovarati na aktualne društvene izazove.

 

Ova konferencija omogućit će uvid u novi program i otkriti njegovu viziju i misiju. Kroz sajam volontiranja bit će predstavljeni primjeri dobre prakse te prikazan pozitivan učinak koji sudjelovanje u volonterskim projektima ima na organizacije, pojedince i širu zajednicu. Na konferenciji će također biti dodijeljena nagrada za najinkluzivniji Erasmus+ projekt u području mladih kao i priznanja Eurodeskovim multiplikatorima za informiranje mladih.

 

Europske snage solidarnosti nadovezuju se na volontersku komponentu programa Erasmus+: Europska volonterska služba, koju novi program zamjenjuje i nadograđuje dodatnim financiranjem volonterskih projekata te novim mogućnostima provedbe projekata stručnog rada i projekata solidarnosti. Financijska omotnica iznosi 340 milijuna eura za Europske snage solidarnosti i jačanje njihove pravne strukture kako bi 100 000 mladih moglo sudjelovati do kraja 2020. godine.

 

Komisija je već iznijela prijedlog za Europske snage solidarnosti nakon 2020. s proračunom od 1,26 milijardi eura kako bi se omogućilo da oko 350 000 mladih sudjeluje u aktivnostima solidarnosti.

 

Preliminarni program konferencije nalazi se na poveznici: Program svečane konferencije - Europske snage solidarnosti.

 

Više o EU programu Europske snage solidarnosti pročitajte na mrežnoj stranici programa europskesnagesolidarnosti.hr, a za sve upite možete se obratiti na adresu elektroničke pošte ess@mobilnost.hr.

datum objave: 19.11.2018.