HOME / Novosti /
Sastanak korisnika Erasmus+ projekata KA2 – Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja

Sastanak korisnika Erasmus+ projekata KA2 – Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja

Za korisnike projekata u sklopu programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 2 - Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira uvodni sastanak u Zagrebu 14. rujna 2018. godine. Korisnici kojima su na natječaju Erasmus+ za 2018. godinu odobrena sredstva za ovu vrstu projekata na sastanku će se pobliže upoznati sa svojim ugovornim obvezama te će dobiti smjernice za što kvalitetniju provedbu projekata.

 

Na ovogodišnjem je natječaju zaprimljeno ukupno 10 takvih prijava. Sve su bile formalno prihvatljive, a financiranje je odobreno za pet projekata  koji su ostvarili 74 boda i više. Ukupno je odobreno 769.858 eura za projekte Development of Literacy and Language Learning for Disadvantaged Young Learners prijavitelja Sveučilišta u Zagrebu, Učiteljski fakultet, Eco gardens in our Kindergartens

Grada Ludbrega, Enhancing Transition Practices in Early Childhood Education Hrvatskog društva za obrazovanje u ranom djetinjstvu (OMEP Hrvatska), Traditional children's stories for a common future Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te BEAGLE - Bioethical Education and Attitude Guidance for Living Environment Udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi Mala filozofija.

 

Podsjećamo, za  Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva u području općeg obrazovanja raspoloživo je 1,3 milijuna eura. Ovaj budžet uključuje sredstva namijenjena Strateškim partnerstvima za inovacije i razmjenu dobrih praksi (KA201), kao i Školskim partnerstvima (KA229).

 

Ključna aktivnosti 2: Suradnja za inovacije i razmjenu dobrih praksi podržava strateška partnerstva kojima se podupire opsežan i fleksibilan niz aktivnosti za provedbu inovativne prakse, promicanje razvoja i modernizacije organizacija. Također, omogućuje organizacijama sudionicama stjecanje iskustva u međunarodnoj suradnji i jačanje njihovih sposobnosti, ali i proizvodnju kvalitetnih inovativnih rezultata.

datum objave: 10.09.2018.