HOME / Novosti /
Raste broj Erasmus+ projekata financiranih u području odgoja i općeg obrazovanja

Raste broj Erasmus+ projekata financiranih u području odgoja i općeg obrazovanja

Zagreb, 24. siječnja 2019. -  Na jučerašnjoj Erasmus+ regionalnoj radionici u području odgoja i općeg obrazovanja koju je  Agencija za mobilnost i programe Europske unije održala u Kući Europe 40-ak je sudionika dobilo informacije o mogućnostima koje pruža provedba Erasmus+ projekata u okviru Ključne aktivnosti 2 strateška partnerstva. Riječ je o aktivnostima koje podržavaju inovacije te nude priliku za stjecanje iskustva putem međunarodne suradnje i jačanje sposobnosti osoblja, ali i ostvarivanje kvalitetnih inovativnih rezultata s ciljem njihove daljnje uporabe.

 

Tomislav Fresl, Odjel za opće obrazovanje: Mogućnosti koje program Erasmus+ nudi u području odgoja i općeg obrazovanja

 

Svrha je radionice osposobiti sudionike za razvoj kvalitetne projektne prijave. U uvodnom je dijelu bilo govora o mogućnostima koje nudi Erasmus+ te o dosadašnjim rezultatima na području RH. U prošloj je godini, primjerice, Agenciji pristiglo 98 prijava u području Ključne aktivnosti 1 (KA1) te 10 prijava za Ključnu aktivnost 2 (KA2). Među njima je financijsku potporu ostvarilo 48 projekata u KA1 te pet u području KA2, čime je ugovoreno više od pet milijuna eura za sve projekte u prošloj godini, a toliko se očekuje i ove godine.

 

 

Polaznike je itekako ohrabrila činjenica kako raste broj financiranih projekata, i to gotovo 50 posto. Dodatno ih je potaknula i dala iznimno korisne savjete i Jelena Crnek, koordinatorica projekta „Handbook for reluctant, struggling and poor readers“ iz X. gimnazije Ivan Supek, koji je prepoznat kao primjer dobre prakse.

 

Radionica Izrada projektnog prijedloga – faze provedbe projekta

 

Tijekom radionice sudionici su imali priliku razraditi vlastite projektne prijedloge te dobiti korisne povratne informacije o fazama provedbe projekta i načinima poboljšanja.

datum objave: 24.01.2019.