HOME / Novosti /
Radionica o financijskim pitanjima u provedbi projekata u okviru programa Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

Radionica o financijskim pitanjima u provedbi projekata u okviru programa Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Ministarstvom financija organizirala je 11. svibnja 2018. u Zagrebu radionicu o financijskim pitanjima u provedbi Erasmus+ projekata u području visokog obrazovanja. Radionica je okupila 60-ak sudionika te su na njoj aktivno sudjelovali koordinatori projekata, predstavnici visokih učilišta koja su partneri u inozemnim Erasmus+ projektima te djelatnici računovodstvenih službi uključeni u provedbu projekata.   

 

Predstavnice Ministarstva financija Ivana Čonka Vargašević i Hana Zoričić održale su prezentaciju o zakonodavnom okviru te računovodstvenom evidentiranju prihoda i rashoda iz EU sredstava. Brojnim su zainteresiranim sudionicima također pružile konkretne odgovore na pitanja iz ovog područja te  dodatne savjete i preporuke, posebice korisne u računovodstvenom segmentu provedbe projekata. 

 

Financijske aspekte provedbe KA2 Strateških partnerstava u okviru programa Erasmus+ detaljno su izložile predstavnice Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Taj je dio radionice također bio prilika da sudionici dobiju više praktičnih pojašnjenja i savjeta o proračunskim stavkama, ali i provjerama koje Agencija provodi pri praćenju i kontroli provedbe projekata u korisničkim ustanovama.

 

Za kraj radionice predstavljen je primjer dobre prakse. Iskustvo centralizirane provedbe Erasmus+ projekata predstavile su Aleksandra Banić i Tonka Petričević sa Sveučilišta u Splitu te su svojim savjetima iz prve ruke dodatno pomogle zainteresiranim sudionicima.

 

Nakon radionice Agencija je sudionicima poslala i upute u kojima su obuhvaćena dodatna pojašnjenja te potrebna tumačenja zakonodavnog okvira relevantnog za računovodstvena pitanja u provedbi Erasmus+ projekata.

 

Prezentacije su dostupne ovdje kao i preporuke.

 

 

datum objave: 11.05.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade