HOME / Novosti /
Program Erasmus+ prvi put predstavljen na državnom stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova

Program Erasmus+ prvi put predstavljen na državnom stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova

U Primoštenu se od 18. do 20. travnja 2018. održava državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova naziva „Inovativno vođenje - poduzetnost u dječjem vrtiću“ u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Teme ovoga skupa uključuju razvoj inovativnih rukovoditeljskih kompetencija te proširenje znanja o ulozi ravnatelja i stručnih radnika vrtića u razvoju poduzetničkog mentaliteta.

 

Prvoga dana skupa održano je izlaganje Erasmus+ projektima do inovativnih dječjih vrtića kojim je Agencija za mobilnost i programe EU prvi puta predstavila mogućnosti Erasmusa+ u području ranog i predškolskog odgoja na ovom godišnjem stručnom skupu. 

 

 

 

Ivana Puljiz, voditeljica Odjela za opće obrazovanje Agencije za mobilnost i program Europske unije, predstavila je mogućnosti dostupne dječjim vrtićima, podatke o dosadašnjoj razini njihova sudjelovanja te ih pozvala na intenzivnije uključivanje u program Erasmus+. Također je najavila regionalnu radionicu za razvoj projektnih prijava u okviru Ključne aktivnosti 1: Mobilnost pojedinaca koja će biti isključivo namijenjena sudionicima  iz dječjih vrtića, a održat će se početkom lipnja u Istri.

 

Marina Karavanić, ravnateljica Dječjega vrtića Petar Pan iz Zagreba – ustanove Erasmus+ ambasadora u području odgoja i općeg  obrazovanja – predstavila je sudjelovanje ove  ustanove u Comeniusu i programu Erasmus+ te izvijestila kako je DV Petar Pan putem  ovih projekata do sada osigurao preko 120.000 EUR koji su uloženi u razvoj ustanove. Prezentacija je dostupna ovdje

 

Uslijedio je izlagateljski blok Iskustva iz prakse, u okviru kojega je ravnateljica Dječjeg vrtića Medveščak iz Zagreba Željka Požgaj također predstavila iskustva sudjelovanja svoje ustanove u programu Erasmus+.

 

Državnome skupu nazočilo je više od 300 ravnateljica i ravnatelja dječjih vrtića.

datum početka: 18.04.2018.
datum objave: 19.04.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade