HOME / Novosti /
Profesionalno usmjeravanje – dvodnevni seminar za pedagoge u srednjim školama

Profesionalno usmjeravanje – dvodnevni seminar za pedagoge u srednjim školama

Sudionici: Pedagozi u srednjim školama

 

Vrijeme održavanja:  12.-13. ožujka 2018. od 9 do 17h

 

Mjesto održavanja: Agencija za mobilnost i programe EU (Dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža), Frankopanska 26, Zagreb

 

Predavačice: prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), predavač Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri

 

Organizator: Euroguidance centar Hrvatska, koji je dio Euroguidance europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju. Euroguidance Hrvatska djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja i mobilnost u svrhu učenja.

 

Ciljevi: Svrha seminara je produbiti znanje pedagoga u srednjim školama za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim dobnim skupinama i nastavnim okruženjima. Neki od ciljeva seminara su:

 

  • upoznavanje s mogućnostima koje se nude putem Euroguidance centra
  • priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja/ zapošljavanja
  • razumijevanje uloge pedagoga u procesu profesionalnog usmjeravanja
  • uvođenje tema vezanih uz odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu
  • uvođenje tema vezanih uz tržište rada u redovnu nastavu
  • osposobljavanje pedagoga za donošenje odluka vezanih uz razvitak karijere
  • razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja

 

Metode i oblici rada:  Dvodnevna radionica koja uključuje plenarna predavanja i rad u manjim grupama.

 

Napomena: Po završetku seminara sudionicima će biti uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti. Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauza za kavu.

 

Prijava: Isključivo putem ettaedu.azoo.hr aplikacije dostupne na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 5. ožujka 2018. Napominjemo da je broj sudionika ograničen na 40, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 6. ožujka 2018.

 

 

Kontakt:

Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU

Telefon: 01/ 5497 898

e-pošta: euroguidance@mobilnost.hr 

 

datum početka: 12.03.2018.
datum objave: 19.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade