HOME / Novosti /
Predstavljen novi radni program za područje Pametnog, zelenog i integriranog prometa Obzora 2020.

Predstavljen novi radni program za područje Pametnog, zelenog i integriranog prometa Obzora 2020.

Zagreb, 2. veljače 2018. – Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan informativni dan programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. na kojem je predstavljen novi radni program za područje Pametnog, zelenog i integriranog prometa te predstojeće teme i natječaji koji će se financirati od 2018. do 2020. godine. Prezentirane su usluge koje u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije pruža ured nacionalnih kontakt osoba za Obzor 2020., iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja, kao i iskustva evaluatora u programu Obzor 2020.

 

 

Oko stotinu sudionika iz brojnih hrvatskih organizacija i tvrtki slušalo je prezentacije sedam govornika. Događaj je otvorila Željka Skočilić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nacionalna koordinatorica nacionalnih osoba za kontakt za Obzor 2020.. Oana Andreea Melinceanu, predstavnica Europske komisije iz Glavne uprave za istraživanje i inovacije, predstavila je radni program za 2018. - 2020. za područje transporta. Prof. dr. sc. Ivica Smojver sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje izložio je mogućnosti sudjelovanja hrvatskih istraživača u programu Obzor 2020., a doc. dr. sc. Irina Stipanović Oslaković iz Infra plan konzaltinga i Igor Lalović iz Uljanika d.d. prezentirali su svoja iskustva iz sudjelovanja na uspješno realiziranim projektima.  Mr. sc. Darko Bandula, nezavisni ekspert Europske komisije, podijelio je s okupljenima iskustva i savjete evaluatora u području transporta.

 

Maja Salapić, nacionalna osoba za kontakt (NCP) za područja Društveni izazov 3: “Sigurna, čista i učinkovita energija” i Društveni izazov 4: “Pametan, zeleni i integrirani promet”, objasnila je NCP sustav nacionalne potpore i predstavila sažetak dosadašnjih rezultata hrvatskih institucija u sklopu programa Obzor 2020.

 

 
 
datum objave: 02.02.2018.