HOME / Novosti /
Održani početni sastanci za korisnike programa Erasmus+ u području mladih i Europske snage solidarnosti

Održani početni sastanci za korisnike programa Erasmus+ u području mladih i Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) održala je početne sastanke s korisnicima programa Erasmus+ u području mladih i Europske snage solidarnosti.

Za korisnike programa Europske snage solidarnosti sastanak za Volonterske projekte održan je 3. lipnja, a za Projekte solidarnosti 13. lipnja. Na natječaj programa Europske snage solidarnosti do 13. veljače 2019. ukupno je pristiglo dvanaest projektnih prijava. Sve su prijave zadovoljile kriterije za financiranje te im je AMPEU odobrila ukupnu financijsku potporu u visini 304.382,00 eura.

 

 

U četvrtak, 6. lipnja organiziran je sastanak za korisnike programa Erasmus+ za projekte Ključne aktivnosti 1 – projekti Razmjena mladih te Mobilnosti osoba koje rade s mladima i Ključne aktivnosti 3 – Projekti dijaloga s mladima. Među ukupno 93 prijave za navedene aktivnosti mladih pristigle na prvom roku natječaja Erasmus+ 2019. ukupno ih je 45 zadovoljilo kriterije kvalitete te im je AMPEU odobrila financijsku potporu. Za projekte Razmjene mladih namijenjeno je 611.860,00 eura, za one Mobilnosti osoba koje rade s mladima 217.335,00, a za projekte koji spadaju pod Ključnu aktivnost 3, Projekte dijaloga s mladima, 87.400,00 eura.

 

 

Na sastanku je tridesetak korisnika dobilo informacije o ugovornim pravilima, o kvalitativnoj provedbi projekata prije, tijekom i poslije aktivnosti razmjene mladih i mobilnosti osoba koje rade s mladima, o financijskim aspektima provođenja projekata te su im predstavljeni primjeri dobre prakse prethodno provedenih projekata. Svoje projekte kao primjere dobre prakse predstavili su Vedran Štajdohar iz Odreda izviđača pomoraca „Posejdon“, Branimira Penić iz udruge „Carpe Diem“ i Patrycja Pieniazek iz udruge „O.A.ZA.“.

 

Više informacija o programima potražite na sljedećim poveznicama:

 

Erasmus+ Mladi: http://mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus-/erasmus-mladi/

Europske snage solidarnosti: http://europskesnagesolidarnosti.hr/

datum objave: 11.06.2019.