HOME / Novosti /
Održane radionice pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ u Vukovaru

Održane radionice pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ u Vukovaru

Vukovar, 25. i 26. listopada 2017. – Zaključen je ciklus dvodnevnih radionica pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ trećim i posljednjim u nizu radionicama u Vukovaru, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije uz podršku Gradske knjižnice Vukovar - odjel za mlade „Spajalica“. Ciklus radionica započeo je u lipnju u Zagrebu i nastavio se u rujnu u Zadru, a zamišljen je kao priprema za nadolazeći natječaj Erasmus+ u 2018. godini potencijalnim, novim i manje iskusnim prijaviteljima.

 

Na radionicama je sudjelovalo 60-ak predstavnika organizacija i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i okolnih županija.

 

 

Prvi dan radionica obuhvatio je savjete djelatnika Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i programe EU za prijavu projekata u okviru Ključne aktivnosti 1 - mobilnosti učenika i nastavnika na području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja uz uvod u pravila aktivnosti i praktičan rad na pisanju projektnog prijedloga.

 

U drugome dijelu prvoga dana radionica članovi Radne skupine stručnjaka za ECVET upoznali su polaznike s mogućnostima i prednostima primjene Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u projektima međunarodne mobilnosti kroz uvodnu prezentaciju i praktičnu radionicu.

 

 

 

Drugi je dan radionica sudionicima ponudio osnovne informacije o Ključnoj aktivnosti 2 - strateška partnerstva te praktične savjete i smjernice za što uspješnije planiranje ovakve vrste projekata, koji su u prvom redu usmjereni na razvoj inovacija i razmjenu dobre prakse. Nakon izlaganja i predstavljanja prijavnog obrasca, uslijedio je radionički dio programa, u kojem su sudionici imali mogućnost razvijati vlastite projektne ideje.

 

 

Sve koji su sudjelovali na radionicama, kao i one koji nisu, pozivamo da prate objave na našim mrežnim stranicama i na AMPEU Facebook stranici i priključe se webinarima u kojima će imati priliku doznati više o novostima u aktivnostima u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, načinu prijave na Natječaju 2018. te o tehničkim aspektima popunjavanja i podnošenja prijavnog obrasca. Webinari će biti održani krajem ove godine odnosno početkom iduće, a točni datumi webinara bit će objavljeni naknadno.

 

Više fotografija s radionica možete pronaći ovdje.

datum početka: 25.10.2017.
datum objave: 27.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade