HOME / Novosti /
Održana radionica „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“

Održana radionica „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“

ZAGREB, 19. listopada 2017. – Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu radionicu „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“ u povodu otvaranja natječaja za Mreže za inovativno osposobljavanje. Riječ je o međunarodnoj i međusektorskoj suradnji kroz projekte doktorskih studija u okviru Mreža za inovativno osposobljavanje Marie Sklodowska-Curie akcija. Na radionici su predstavljene mogućnosti i pravila natječaja te postupak evaluacije projekta, a sudionici su dobili i praktične savjete za izradu projektnih prijedloga.

 

Radionicu su vodile izv. prof. dr. sc. Donatella Verbanac, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska-Curie projektnih prijedloga te Sandra Vidović, nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije. Profesor Gordan Lauc i mlada istraživačica Iwona Wójcik predstavili su svoja iskustva u pripremi i provedbi projekta GlySign, prvog europskog industrijskog doktorata u Hrvatskoj. Sudionicima je predstavljena i studija Europske komisije European Industrial Doctorates – towrads increased employability and innovation te korisni savjeti kako pronaći partnera za konzorcijske projekte.

 

Uz više od 30 predstavnika visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, industrije i privatnog sektora te istraživača i administrativnog osoblja, na radionici su sudjelovale i nacionalne osobe za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije te predstavnici Europske komisije koji su sudjelovali na radionici u okviru studijskog posjeta projekta Net4Mobility.

Projekt Net4Mobility (Network of the Marie Skłodowska-Curie Actions National Contact Points) teži podizanju razine svijesti o mogućnostima financiranja putem Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA) unutar neakademskog i akademskog sektora, a osobito o novim shemama financiranja. Glavni su ciljevi projekta zajednička potpora, podizanje znanja, stručnosti i kvalitete usluga koje pružaju nacionalne osobe za kontakt za MSCA te povećanje standarda podrške korisnicima (pripadnicima akademskog i neakademskog sektora te istraživačima).

 

Natječaj za Mreže za inovativno osposobljavanje otvoren je do 17. siječnja 2018. te je u tu svrhu izdvojeno 442 milijuna eura. U okviru Mreža formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta sa svrhom osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.

 

 

datum početka: 19.10.2017.
datum objave: 19.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade