HOME / Novosti /
Održana Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja

Održana Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 6. i 7. prosinca 2018. godine u Zagrebu organizirala je Erasmus+ godišnju konferenciju za područje visokog obrazovanja. Godišnja konferencija održana je kao središnje događanje relevantnih dionika u visokom obrazovanju s ciljem jačanja kvalitete programa Erasmus+, umrežavanja, razmjene dobre prakse i pružanja podrške u pisanju projektnih prijava za sljedeću natječajnu godinu.

 

 

Prvog dana konferencije, 6. prosinca, sudionici su imali priliku poslušati izlaganje gđe Elene Tegovske o aktualnoj i važnoj inicijativi Europske komisije – Mreži europskih sveučilišta. Natječaj za Mreže europskih sveučilišta već je objavljen u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu, a nova pilot aktivnost „Mreže europskih sveučilišta“ usmjerena je na unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja te jačanje Europskog prostora visokog obrazovanja. O važnosti Mreža europskih sveučilišta govorila je i gđa Daria Arlavi, savjetnica za obrazovanje pri Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji. U nastavku prvog dana konferencije, gosti s Humboldtovog i Tehničkog sveučilišta u Berlinu, predstavnici već postojećih uspješnih sveučilišnih mreža – Central European Network for Teaching and Research in Academic Liaison i Nordic Water Network predstavili su primjere dobre prakse i dali sudionicima korisne smjernice za umrežavanje s inozemnim visokim učilištima. Za kraj programa prvog dana konferencije održana je panel rasprava na temu sinergije između programa Erasmus+ i ostalih europskih programa.

 

 

Drugog dana konferencije, 7. prosinca, održan je intenzivan program namijenjen kako potencijalnim prijaviteljima, tako i postojećim korisnicima programa Erasmus+. Program je počeo interaktivnim izlaganjem na temu unaprjeđivanja kvalitete provedbe projekata Ključne aktivnosti 1 u visokom obrazovanju, odnosno projekata mobilnosti između programskih zemalja te projekata koji uključuju i programske i partnerske zemlje.

 

 

U drugom dijelu dana održane su dvije radionice na kojima su sudionici detaljno prolazili kroz prijavne obrasce i dobili praktične upute za što uspješniju projektnu prijavu. Jedna od radionica održana je za prijavitelje projekata mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107), a druga radionica za prijavitelje strateških partnerstava (KA203).

 

Prezentacije možete preuzeti ovdje

 

datum objave: 13.12.2018.