HOME / Novosti /
Održan MSCA ITN i RISE informativni dan

Održan MSCA ITN i RISE informativni dan

Zagreb, 27. studenog 2018. - Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s hrvatskim poglavljem Marie Curie Alumni Assoication-om, 27. studenog 2018. održala je informativni dan za konzorcijske projekte Marie Sklodowska – Curie akcija. Cilj informativnog dana bio je upoznati hrvatske korisnike sa specifičnostima i pravilima Mreža za inovativno osposobljavanje (ITN) te specifičnostima i pravilima za projekte Razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE).


Informativni dan okupio oko 50 sudionika, istraživača te predstavnika visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija.

 

 

Prvi dio informativnog dana odnosio se na predstavljanje Mreža za inovativno osposobljavanje. Sandra Vidović, nacionalna osoba za kontakt za Marie Sklodowska – Cuire akcije predstavila je otvoreni natječaj za projektne prijedloge ITN-a te upoznala sudionike sa pravilima i korisnim savjetima za pisanje projektnog prijedloga. Slađana Kozma, ispred tvrtke Xylon d.o.o., predstavila je iskustva u sudjelovanju u ITN projektu ImmerSafe te sudionike dodatno upoznala s najvažnijim odredbama konzorcijskog ugovora te ostalim pravnim aspektima provedbe ITN projekta. Doktorandica Samira Smajlović (PMF) predstavila je osobna iskustva sudjelovanja u ITN projektu IMforFuture dok je dr.sc. Iva Škrinjar (IRB) predstavila iskustva sudjelovanja u Advance ITN projektu te učinak inovativnog doktorskog studija na daljnju karijeru.

 

Natječaj za Mreže za inovativno osposobljavanje otvoren je do 15. siječnja 2019. godine. Više detalja o natječaju dostupno je  ovdje.

 

Drugi dio dana bio je posvećen predstavljanju natječaja za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE). Nakon što je Sandra Vidović predstavila pravila i savjete za pisanje projekta, prof.dr.sc. Božidar Šantek (PBF), prof.dr.sc. Goran Krajačić (FSB) te doktorand Hrvoje Dorotić predstavili su svoja iskustva u prijavi i provođenju RISE projekta Phoenix.

 

Natječaj za Razmjenu osoblja u okviru istraživanja i inovacija otvara se početkom prosinca 2018. godine te je rok za prijavu projektnih prijedloga 1. travnja 2019. godine. Detalji o natječaju dostupni su ovdje.

 

Završno, dr.sc. Dunja Šamec (IRB), članica programskog odbora MSCA predstavila je aktivnosti Marie Curie Alumni Associtationa (MCAA) te mogućnosti za hrvatske znanstvenike u okviru hrvatskog poglavlja MCAA. Više informacija dostupno je na www.mariecuriealumni.eu

datum objave: 18.12.2018.