HOME / Novosti /
Održan međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu SiS.net projekta

Održan međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu SiS.net projekta

Agencija za mobilnost i programe Europske unije je u okviru Obzor 2020. SiS.net projekta od 14. do 16. ožujka u Zagrebu organizirala međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt okupivši 34 sudionika iz 25 europskih zemalja i pridruženih država članica Obzoru 2020.

 

U dijelu programa o znanstvenoj komunikaciji dr. sc. Marko Košiček s Instituta Ruđer Bošković, ujedno glavni savjetnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, predstavio je iskustva znanstvene komunikacije iz hrvatske perspektive. Terje Tuisk, voditeljica sektora znanstvene komunikacije, Estonian Research Council, predstavila je aspekte znanstvene komunikacije relevantne u projektima programa Obzor 2020.

 

 

Posljednjeg dana održan je trening o istraživačkom integritetu koji su vodili Nicole Foger, predsjedavajuća ENRIO mrežom (European Network of Research Integrity Offices) i Pere Puigdomenech Rosell, profesor s Universitat Autonoma de Barcelona.

 

Projekt SiS.net mrežni je projekt Obzor 2020. nacionalnih kontakt osoba za aktivnost Znanost s društvom i za društvo sa svrhom jačanja kapaciteta nacionalnih osoba za kontakt kako bi pružili podršku znanstvenim organizacijama u sudjelovanju u programu Obzor 2020.

 

 
datum početka: 14.03.2018.
datum objave: 16.03.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade