HOME / Novosti /
Održan godišnji skup volontera i organizacija Europske volonterske službe u Hrvatskoj

Održan godišnji skup volontera i organizacija Europske volonterske službe u Hrvatskoj

U Zagrebu je 3. i 4. veljače održan skup volontera i organizacija Europske volonterske službe u Republici Hrvatskoj. Ovaj dvodnevni događaj organizirali su Crveni križ Osijek i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a popratili su ga i brojni mediji.

 

Jedanput godišnje mladi volonteri iz Hrvatske, koji su u prethodnoj godini volontirali u nekoj od europskih zemalja, nalaze se kako bi predstavili svoje volontersko iskustvo, umrežili se s drugim volonterima, upoznali s predstavnicima EVS organizacija te doznali na koji način mogu iskoristiti iskustva i znanja stečena tijekom volontiranja. Skup je ujedno namijenjen predstavnicima organizacija u Hrvatskoj koje su akreditirane za provedbu projekata EVS-a i putem kojih pojedinci odlaze na volontersku službu. Osim razmjene iskustava predstavnici organizacija raspravljat će o dosadašnjim iskustvima te se informirati o novostima u programu i izazovima.

 

Europska volonterska služba dio je programa Erasmus+ koji mladima između 17 i 30 godina pruža priliku za kraći ili dulji boravak u inozemstvu te da uz volontiranje iskuse život u nekoj drugoj zemlji, nauče jezik i steknu druga vrijedna iskustva i znanja. Prošle je godine na nekom od projekata volontiranja u trajanju od 2 do 12 mjeseci u inozemstvu sudjelovalo oko 50 mladih iz Hrvatske. Više informacija o Europskoj volonterskoj službi potražite na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

 

datum objave: 08.02.2018.