HOME / Novosti /
Objavljen natječaj za program „Povezivanje znanstvenika“ za potporu „Stjecanje iskustva“ (2A)

Objavljen natječaj za program „Povezivanje znanstvenika“ za potporu „Stjecanje iskustva“ (2A)

                           

 

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavilo je natječaj za potporu „Stjecanje iskustva“ u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika“, koji će biti otvoren do petka, 1. veljače 2019. godine.

 

Program nudi potpore mladim ili iskusnijim znanstvenicima i stručnjacima, iz domovine ili dijaspore, za posjete vrsnim institucijama u inozemstvu ili za posjete Republici Hrvatskoj s ciljem unaprjeđenja znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Program podupire pokretljivost znanstvenika i stručnjaka kako bi se stvorile nove vrijednosti za hrvatsku znanost, tehnologiju i gospodarstvo.

 

Cilj je potpore „Stjecanje iskustva” dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.

 

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Povezivanje znanstvenika“, za potporu „Stjecanje iskustva“, iznose  800 000 kuna. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2019. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.

 

Trajanje predloženih projekata može biti najmanje 31 dan a najviše 6 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najviše 74 000 kuna.

 

Prijaviti se mogu talentirani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina prije datuma otvaranja natječaja.

 

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda, a svi upiti mogu se uputiti u Tajništvo Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ na elektroničku poštu: ured@ukf.hr, telefon +385 1 23 52 685 ili adresu: Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“, Ilica 24, 10 000 Zagreb.

datum objave: 22.11.2018.