HOME / Novosti /
Objavljen je natječaj EK (EACEA/27/2017) u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška za reformu politike: Zajedničke kvalifikacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET), rok za prijavu 31.1.2018.

Objavljen je natječaj EK (EACEA/27/2017) u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška za reformu politike: Zajedničke kvalifikacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET), rok za prijavu 31.1.2018.

Europska komisija raspisala je natječaj za Zajedničke kvalifikacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3: Podrška za reformu politike.

 

Ciljevi poziva su, s jedne strane, povećanje zapošljivosti mladih i doprinos razvoju visoko stručne, kvalificirane i mobilne radne snage koja je potrebna tvrtkama te, s druge strane, pružanje podrške zajedničkom razvoju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Europi i općenito povećanje njegove kvalitete, relevantnosti i privlačnosti. Poseban cilj poziva jest pružiti podršku za pripremu ili uspostavu zajedničkih kvalifikacija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, uključujući i strukovno obrazovanje i osposobljavanje na višoj razini ili poboljšanje postojećih kvalifikacija.

 

Uvjeti prijave: Prihvatljivo je partnerstvo najmanje triju organizacija iz minimalno dvije Programske zemlje (zemlja članice EU + Makedonija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Turska) od kojih barem jedna mora biti zemlja članica Europske unije. Dodatan uvjet je da najmanje jedna organizacija u partnerstvu mora biti organizacija aktivna u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u partnerstvu s najmanje jednom tvrtkom/poduzećem (ili udruženjem obrtnika, gospodarskim udruženjem, strukovnom organizacijom i slično).

 

Aktivnosti: Aktivnosti moraju započeti između 1. rujna 2018. i 1. studenog 2018., a trajanje projekata je 24 mjeseca. Potencijalni prijavitelji trebaju predstaviti plan za ostvarivanje dviju glavnih aktivnosti:

  • osmisliti ili poboljšati zajedničke kvalifikacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s ciljem odgovaranja na konkretne potrebe za vještinama u državama partnerstva i s ciljem priznavanja kvalifikacija u svakoj od tih država.
  • uspostaviti nove održive strukture suradnje kako bi se osiguralo transparentnost, usporedivost, odgovarajuće sustave osiguranja kvalitete i međusobno priznavanje kvalifikacija, uz veću sistematizaciju i jačanje postojeće suradnje.

 

Ukupni proračun namijenjen za sufinanciranje projekata procijenjen je na najviše 6 milijuna EUR. Maksimalna stopa EU sufinanciranja iznosit će 80%. Svaka dodjela bespovratnih sredstava iznosit će između 200.000,00 EUR i 500.000,00 EUR. Očekuje se sufinanciranje otprilike 20 projektnih prijedloga.

 

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 31. siječnja 2018., prijave se podnose online, a natječaj je centraliziran, što znači da je za provedbu natječaja zadužena EACEA -  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu u Bruxellesu.

 

EACEA organizira i webinar (eng. web based seminar) za zainteresirane potencijalne prijavitelje 24. listopada 2017. Program rada i poveznica za pristupanje webinaru nalaze se ovdje.

 

Više informacija o prihvatljivim prijaviteljima i aktivnostima, kriterijima dodjele i načinu prijave možete pronaći u tekstu Poziva na dostavu prijedloga koji je dostupan na poveznici, a svu potrebnu dokumentaciju uključujući tekst poziva na engleskom jeziku te detaljne upute za prijavu možete pronaći ovdje.

datum početka: 24.10.2017.
datum objave: 23.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade