HOME / Novosti /
Obilježavanje Tjedna Europe u znaku Europske godine kulturne baštine

Obilježavanje Tjedna Europe u znaku Europske godine kulturne baštine

Obilježavanje Tjedna Europe 2018. je godine u znaku Europske godine kulturne baštine, posvećene bogatstvu europske kulturne baštine i isticanju njezine uloge u stvaranju osjećaja europskog identiteta. U povodu toga Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj osiguralo je besplatan ulaz svim zainteresiranim građanima u šest odabranih zagrebačkih muzeja od 7. do 13. svibnja.

 

Proslava Dana Europe u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Europskim parlamentom, Uredom u Hrvatskoj, održat će se 9. svibnja na Europskom trgu. Tamo će građani moći dobiti korisne informacije o radu i ustroju Europske unije. U Kući Europe prikazivat će se razni videomaterijali. Bit će moguće i posjetiti tematske kutke o politikama EU-a za mlade, zapošljavanje, prava građana u Europi i mnoge druge. U dječjem EU kutku najmlađi će posjetitelji moći sudjelovati u interaktivnom učenju i raznim kreativnim aktivnostima.

 

Povodom proslave Dana Europe europske institucije otvaraju svoja vrata javnosti 5. svibnja u Bruxellesu, 5. i 9. svibnja u Luxembourgu te 10. svibnja u Strasbourgu. Svake godine tisuće ljudi sudjeluju u posjetima i raspravama, prisustvuju koncertima i drugim događanjima kako bi obilježili taj dan i podizali svijest o EU-u.

 

Više pojedinosti o događajima organiziranima u povodu Tjedna Europe možete pročitati na poveznici.

 

datum objave: 07.05.2018.