HOME / Novosti /
Nacionalni trening TCA CROSS OVER 2018.

Nacionalni trening TCA CROSS OVER 2018.

Od 24. do 26. svibnja u Zagrebu se održao nacionalni trening Cross over 2018. na temu Ključne aktivnost 2 – Strateška partnerstva u području mladih. Riječ je o projektu nacionalnih agencija za provedbu strateških partnerstava u okviru programa Erasmus+ čiji je svrha razvijanje osnovnih i transverzalnih vještina mladih u svim područjima obrazovanja i osposobljavanja.

 

 

Ove su godine primarni ciljevi treninga bili produbljivanje razumijevanje formata strateških partnerstava,  poticanje razvoja modela strateškog pristupa projektnom upravljanju, pružanje potpore u pronalaženju partnera s ciljem podizanja kvalitete projektnih prijava na sljedećim rokovima programa Erasmus+.

 

Trening se sastoji od tri koraka – nacionalnog osposobljavanja, razrade projektnih ideja uz podršku djelatnika Agencije te međunarodnog osposobljavanja. Na treningu su sudjelovale organizacije s iskustvom u provođenju međunarodnih projekata i u radu s mladima koje planiraju prijaviti strateško partnerstvo s učinkom na područje mladih, ali i one manje iskusne koje su stekle uvid u mogućnosti koje im format strateškog partnerstva omogućuje.

 

Nakon nacionalnog treninga u Zagrebu održat će se i međunarodno osposobljavanje u Latviji, u siječnju 2019. Sudionici će u vremenu između ta dva osposobljavanja raditi na svojim projektnim idejama, a na međunarodnom osposobljavanju bit će im omogućeno dodatno produbljivanje znanja o kvalitativnim elementima prijave, prije svega učinku i diseminaciji.

 

datum objave: 28.05.2018.