HOME / Novosti /
Mogućnosti Erasmusa+ i eTwinninga za predškolske ustanove predstavljene na Državnome stručnom skupu ravnatelja predškolskih ustanova

Mogućnosti Erasmusa+ i eTwinninga za predškolske ustanove predstavljene na Državnome stručnom skupu ravnatelja predškolskih ustanova

U Primoštenu je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 27. do 29. ožujka 2019. održan tradicionalni godišnji Državni stručni skup ravnatelja predškolskih ustanova pod nazivom “Odgovornost ravnatelja/voditelja za odnose i preuzimanje vodstva”. 

 

U uvodnome je dijelu događanja Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, predstavio aktualnosti iz Ministarstva i najavio donošenje novoga Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Voditeljica Službe za rani predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vera Šutalo predstavila je mogućnosti iz EU fondova namijenjene razvoju predškolskih ustanova, a Ivana Pilko Čunčić, voditeljica Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, predstavila je mogućnosti zapošljavanja osoba sa stranim kvalifikacijama u predškolskim ustanovama. Središnji stručni dio programa bilo je predavanje prof. dr. sc. Slavice Bašić sa Sveučilišta u Zadru na temu “Vođenje s autoritetom - ne autoritarno”.

 

 

U poslijepodnevnome dijelu mogućnosti programa Erasmus+ i eTwinninga za predškolske ustanove predstavila je Ivana Puljiz, voditeljica Odjela za opće obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU. Stotinjak prisutnih ravnateljica i ravnatelja upoznato je s brojnim mogućnostima suradnje putem eTwinning zajednice odgojno-obrazovnih djelatnika kao i s mogućnostima razvoja Erasmus+ projekata mobilnosti i školskih  partnerstava. Inspirativno predstavljanje svojeg dugogodišnjeg iskustva sudjelovanja u Erasmusu+ i eTwinningu  održala je Lidija Vuković, ravnateljica Dječjeg vrtića Matije Gupca iz Zagreba.

datum objave: 03.04.2019.