HOME / Novosti /
Mihovil Španja u Erasmus+ dvorani slavnih

Mihovil Španja u Erasmus+ dvorani slavnih

Erasmus studentska mreža (Erasmus Student Network) na svojem je blogu objavila članak u kojem navodi imena šest poznatih Erasmus studenata koji su se istaknuli na različitim područjima te po njihovom mišljenju zaslužili ulazak u Erasmus+ Dvoranu slavnih („Erasmus+ Hall of Fame“). Ponosni smo što je među njima i naš brončani paraolimpijac Mihovil Španja!

Mihovil Španja, osvajač 26 medalja i najtrofejniji hrvatski sportaš, kroz Erasmus+ iskustvo obogatio je svoj život i došao do vrijednih spoznaja zbog kojih se upravo nalazi u društvu poznatih:

 

"Na stažu u Bonnu u Međunarodnom paraolimpijskom odboru radio sam s ljudima iz 22 različite zemlje na 22 različita jezika. Naučio sam da nikada ne smijete imati stereotipe: Sport i Erasmus doprinose životu u otvorenom društvu - bilo da ste osoba s invaliditetom ili bez invaliditeta. Kao što je Ivan Pavao II rekao: Ne bojte se. Ne bojte se pasti - najvažnije je ponovno ustati. Dajte priliku svome životu! "

 

 

Erasmus+ jedan je od najpoznatijih programa razmjene, nazvan po filozofu Erazmu Roterdamskom, koji povezuje sveučilišta diljem Europe i omogućava studentima učenje i usavršavanje diljem kontinenta.

Provodeći semestar ili dva u inozemstvu, studenti unapređuju jezične vještine i obogaćuju svoj život iskustvom u različitim kulturama, stoga ne čudi što privlači toliko ljudi diljem Europe i što su brojni postali poznati upravo kroz Erasmus+ iskustva.

datum objave: 05.03.2019.