HOME / Novosti /
Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

5. prosinca 2017. godine obilježava se Međunarodni dan volontera te je prilika zahvaliti svim volonterima i volonterkama kao i organizatorima volontiranja na njihovom doprinosu izgradnji zajednice – lokalne, regionalne, nacionalne i europske.

 

 

Povodom Međunarodnog dana volontera podsjećamo da program Erasmus+ u sklopu palete aktivnosti provodi i aktivnost pod nazivom Europska volonterska služba (EVS), koja omogućuje mladim ljudima u dobi između 17 i 30 godina da izraze svoju osobnu posvećenost putem neplaćenog dobrovoljnog rada s punim radnim vremenom u razdoblju do 12 mjeseci u nekoj drugoj državi unutar ili izvan Europske unije. Sudjelovanje na programu je besplatno, a mladima su pokriveni troškovi života, puta, zdravstvenog osiguranja te dobiju mjesečni džeparac za osobne potrepštine.

 

Mladi volonteri imaju priliku doprinositi svakodnevnom radu organizacija koje se bave informiranjem mladih i politikama za mlade, osobnim i sociopedagoškim razvojem mladih, angažiranjem građana, socijalnom skrbi, uključivanjem osoba u nepovoljnom položaju, okolišem, programima neformalnog obrazovanja, IKT-om i medijskom pismenošću, kulturom i kreativnošću, razvojnom suradnjom itd. Mladi koji imaju ograničene mogućnosti mogu primiti dodatnu potporu kako bi se omogućilo njihovo sudjelovanje i može im biti omogućeno sudjelovanje u EVS-u na kraće vremensko razdoblje (2 tjedna i više).

 

Svim volonterkama i volonterima kao i organizatorima volontiranja želimo sretan Međunarodni dan volontera!

datum objave: 05.12.2017.