HOME / Novosti /
Javno savjetovanje o fondovima EU-a u području vrijednosti i mobilnosti

Javno savjetovanje o fondovima EU-a u području vrijednosti i mobilnosti

Europska komisija pokrenula je niz javnih savjetovanja o prioritetima koji bi se trebali uzeti u obzir pri planiranju sljedećeg višegodišnjeg financijskog okvira odnosno dugoročnog proračuna EU-a, uključujući i savjetovanje za fondove EU-a u području vrijednosti i mobilnosti. Online savjetovanje dio je globalnog procesa sa svrhom prikupljanja mišljenja o tome kako najbolje iskoristiti svaki euro proračuna Europske unije. Ono uključuje pitanja o trenutačnoj izvedbi i budućim izazovima programa Erasmus+, a pomoći će u dobivanju povratnih informacija od građana, organizacija, javnih tijela i drugih dionika o onome što je dobro implementirano, a što bi se moglo poboljšati u budućnosti.

 

Mišljenja već iskazana u prethodnim konzultacijama provedenima u kontekstu Erasmus+ srednjoročne evaluacije također će se uzeti u obzir prilikom izrade sljedećeg programa Erasmus+. Upitnik je dostupan na 23 jezika, a javne  konzultacije trajat će do 8. ožujka 2018. godine. Daljnje informacije o ovom savjetovanju dostupne su ovdje.

 

Komisija će 2018. izraditi sveobuhvatne prijedloge za sljedeću generaciju financijskih programa u sklopu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje nakon 2020. godine. Prijedlozi Komisije bit će osmišljeni tako da se Europskoj uniji omogući ostvarivanje najvažnijih ciljeva u područjima u kojima može postići više od država članica kada djeluju samostalno.

 
datum objave: 15.01.2018.