HOME / Novosti /
Godišnji sastanak za volontere i akreditirane organizacije

Godišnji sastanak za volontere i akreditirane organizacije

U hotelu I u Zagrebu 11. i 12. siječnja 2019. održan je Godišnji sastanak za volontere iz Republike Hrvatske koji su svoju službu unutar Europske volonterske službe obavljali u inozemstvu te je završili u protekloj godini. Godišnji sastanak organizirala je Nacionalna agencija zadužena za provedbu programa Erasmus+ u zemlji pošiljatelju, a to je u Republici Hrvatskoj Agencija za mobilnost i programe EU. Na sastanku je sudjelovalo 12 volontera koji su u 2018. godini volontirali, među ostalim, u Italiji, Španjolskoj, Latviji, Gruziji, Makedoniji, Turskoj i Nizozemskoj.

 

 

Godišnji sastanak služi za evaluaciju volonterske službe svakog od volontera te kao promotivni događaj na kojem je ove godine osobiti naglasak stavljen na novi program u nadležnosti Agencije za mobilnost i programe EU -  Europske snage solidarnosti. Novi program će zamijeniti dosadašnju Europsku volontersku službu te ga nadograditi novim mogućnostima za mlade. Tijekom sastanka volonteri su imali priliku diskutirati i evaluirati svoju službu dok je Nacionalna agencija dobila povratnu informaciju o realiziranim projektima, organizacijama i općim dojmovima o volonterskim iskustvima. Osobit naglasak stavljen je i na rezultate učenja tijekom perioda volontiranja te mogućnosti korištenja dobivenih kompetencija u daljnjem životu.

 

 

Paralelno se je odvijao i Godišnji sastanak za akreditirane organizacije u području programa Erasmus+ koje šalju i primaju volontere na službu. Na sastanku su sudjelovali predstavnici 24 organizacije iz cijele Republike Hrvatske kojima je sastanak omogućio upoznavanje s radom drugih organizacija, razmjenu iskustava i dobre prakse te dobivanje odgovora na pitanja koja su mogli postaviti predstavnicima Nacionalne agencije te facilitatorima Godišnjeg sastanka. Na zajedničkoj sesiji drugog dana održavanja Godišnjeg događaja volonteri i predstavnici organizacija su međusobno razmijenili iskustva što je doprinijelo daljnjem povezivanju volontera i organizacija te boljem međusobnom razumijevanju.

 

Više pojedinosti o programu Europske snage solidarnosti te o tome kako u njemu možete sudjelovati potražite na http://www.europskesnagesolidarnosti.hr.

datum objave: 15.01.2019.