HOME / Novosti /
Europski tjedan mladih u znaku predstojećih izbora za EU parlament na temu Demokracija i ja

Europski tjedan mladih u znaku predstojećih izbora za EU parlament na temu Demokracija i ja

 Europski tjedan mladih ove se godine deveti puta održava diljem Europe od 29. travnja do 5. svibnja na temu Demokracija i ja s fokusom na sudjelovanju mladih u donošenju odluka i demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament, te aktivnom građanstvu i sudjelovanju mladih u zajednici, kao i prilikama za mobilnost mladih.

Tijekom Tjedna mladih bit će održana brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Erasmus+ za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu E+ programa u suradnji s info mrežom za mlade Eurodesk.

 

Ovo događanje je i prilika za predstavljanje primjera uspješnih priča te platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade iz E+ programa.

 

 

 

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe. Nove aktivnosti dodavat će se tijekom cijelog travnja.

 

 

Ako želite organizirati događaj u okviru Europskog tjedna mladih na temu Demokracija i ja trebate učiniti sljedeće:

 

  • Fokus aktivnosti staviti na aktivno sudjelovanje mladih u zajednici i u demokratskim procesima i donošenju odluka
  • Registrirati događanje na EU portalu za mlade (format nije zadan). Da biste mogli pristupiti Portalu potrebno je imati EU login račun. EU login je sigurnosni sustav Europske komisije potreban za ulazak na Europski portal za mlade. Ako nemate EU login račun, sam sustav će vas u nekoliko koraka voditi da isti kreirate. Nakon što ste ga kreirali možete početi s vrlo jednostavnom registracijom vaših događanja ispunjavanjem obrasca.

 

Europska komisija pripremila je i paket promotivnih materijala i na hrvatskom jeziku koji možete koristiti za promociju Europskog tjedna mladih (posteri, vizuali za Facebook, Twitter i Instagram, banner za mrežne stranice).

 

Središnji koordinator Europskog tjedna za mlade je Eurodesk Hrvatska, a Hrvatsku će na središnjoj proslavi Europskog tjedna mladih u Bruxellesu predstavljati predstavnici projekata dobre prakse u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti:

 

  1. Sanja Barišić – Udruga mladih “Mladi u EU”
  2. Antonia Teodora Nadragila – “Mladi u EU”
  3.  Boleslaw Slocinski – Udruga BIOM
  4. Veronika Šafranko – Udruga udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec
  5. Miron Peric – Udruga Korablja
  6. Štefica Tominović – Hrvatski zavod za zapošljavanje
  7. Željko Đermanović – Hrvatski zavod za zapošljavanje
datum objave: 05.04.2019.