HOME / Novosti /
Europska komisija traži evaluatore projektnih prijedloga u programu Obzor 2020.

Europska komisija traži evaluatore projektnih prijedloga u programu Obzor 2020.

 

Europska komisija traži stručnjake za evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Prijaviti se mogu stručnjaci iz svih područja znanosti neovisno o državljanstvu, a dovoljno je registrirati se na Portalu za sudionike te otvoriti EU Login korisnički račun.

 

Evaluatore imenuje Europska komisija na osnovi profila i životopisa u odabranom području istraživanja u središnjoj EU bazi. Nakon odabira evaluator potpisuje ugovor s Europskom komisijom kojim se definiraju prava i obaveze, primjerice naknada za rad evaluatora od 450 eura za svaki radni dan. Evaluatori mogu ocjenjivati projektne prijedloge, nadgledati implementaciju i napredak financiranih projekata, biti evaluatori programa za istraživanje i inovacije te sudjelovati prilikom kreiranja politika za istraživanje i inovacije na razini Europske unije.

 

Još je jedna od prednosti to što će se evaluatori detaljno upoznati s procesom prijave projektnih prijedloga u programu Obzor 2020. i saznati sve o evaluacijskom procesu, što im može biti od velike koristi ako i sami planiraju prijaviti projektni prijedlog na neki od natječaja iz istog programa. Kroz interakciju s drugim stručnjacima imat će i priliku za jačanje i širenje istraživačke mreže u europskom kontekstu. Na kraju, kao dio evaluacijskog panela pruža im se jedinstvena prilika utjecanja na rezultate programa Obzor 2020. kroz odabir prijava iz cijele Europe.

 

Od evaluatora se očekuje da su na raspolaganju za povremene, kratkotrajne zadatke. Evaluacije se obično odvijaju u trajanju do najviše deset dana godišnje. Mogu se odraditi kod kuće ili u Bruxellesu, a stručnjaci imaju pravo na novčanu naknadu za svaki puni radni dan te na naknadu putnih troškova.

 

Više informacija i relevantnih dokumenata o evaluaciji Obzor 2020. projektnih prijedloga dostupno je ovdje, a godišnji popis evaluatora javno je dostupan na stranicama Portala za sudionike, odnosno ovdje.

datum objave: 21.09.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade