HOME / Novosti /
Euroguidance održao dvodnevni seminar za pedagoge u srednjim školama

Euroguidance održao dvodnevni seminar za pedagoge u srednjim školama

Zagreb, 12. i 13. ožujka 2018. – Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Euroguidance centrom Hrvatska u Zagrebu je održala dvodnevni seminar namijenjen pedagozima sa svrhom uspješnijeg pružanja podrške učenicima u razvoju vještina i radnih navika. Seminar je uključivao predavanje, demonstracije i interaktivne radionice u manjim grupama.

 

 

Predavanja i radionice održale su prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić i doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Sanja Ježić i Marijana Dodigović, predavačice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri iz Varaždina. U sklopu seminara sudionicima su demonstrirale i primjenu metoda i tehnika interaktivnog rada s učenicima. Seminar se fokusirao na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje prilagođeno je različitim dobnim skupinama i nastavnim okruženjima.

 

Obrađene su i teme upoznavanja s mogućnostima koje se nude putem Euroguidance centra, priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja/zapošljavanja, razumijevanje uloge pedagoga u procesu profesionalnog usmjeravanja, uvođenje tema vezanih za odabir obrazovanja/zanimanja i tržište rada u redovnu nastavu, razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja te mnoge druge.

 

Po završetku dvodnevog seminara na kojem je sudjelovalo više od 40 sudionika, polaznicima  je uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje.

 
Prezentacije su dostupne na poveznici.  
datum početka: 12.03.2018.
datum objave: 13.03.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade