HOME / Novosti /
Besplatnom radionicom u Splitu educirali smo 40-ak djelatnika vrtića i osnovnih škola o mogućnostima programa Erasmus+

Besplatnom radionicom u Splitu educirali smo 40-ak djelatnika vrtića i osnovnih škola o mogućnostima programa Erasmus+

U organizaciji Odjela za opće obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU održana je 4. i 5. srpnja 2019. u Splitu Erasmus+ regionalna radionica  „Ključna aktivnost 1 – Mobilnost odgojno-obrazovnih djelatnika“, namijenjena djelatnicima predškolskih ustanova i učiteljima razredne nastave, odnosno nastavnicima nižih razreda osnovnih škola.

 

 

Voditeljica Odjela za opće obrazovanje Ivana Puljiz prvoga je dana radionice upoznala sudionike s mogućnostima programa Erasmus + u području odgoja i općeg obrazovanja, a Ana Perišić i Tomislav Fresl predstavili su Ključnu aktivnost 1 i mobilnosti odgojno-obrazovnih djelatnika.

Erasmus + ambasadorice Marina Karavanić i Zorica Durman Marijanović iz Dječjeg vrtića Petar Pan iznijele su svoje iskustvo sudjelovanja u Programu te naglasile utjecaj provedbe projekata na stručni razvoj ustanove, motivaciju djelatnika i podizanje kvalitete rada.

 

Drugi je dan donio prikaz primjera dobre prakse OŠ Pujanki i OŠ Mertojak, a posljednje sate radionice sudionici su proveli u praktičnom radu - osmišljavanju projektnog prijedloga na konkretnim primjerima.

Četrdesetak sudionika iz vrtića i osnovnih škola izrazilo je zadovoljstvo organizacijom radionice i pruženim informacijama, naglasivši kako s veseljem očekuju sljedeći natječaj i povećanje kvalitete rada u svojim ustanovama sudjelovanjem u programu Erasmus+.

 

Materijali i prezentacije s radionice dostupni su ovdje.

datum objave: 08.07.2019.