HOME / Novosti /
AMPEU na trećem Sajmu stipendija u Zadru

AMPEU na trećem Sajmu stipendija u Zadru

Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizirali su treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru. Sajam, čiji je glavni cilj predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja za hrvatske studente u Hrvatskoj i inozemstvu, održao se 4. travnja u prostorijama Sveučilišta u Zadru.

 

 

Mladi, studenti i srednjoškolci koji se pripremaju za studij, imali su priliku na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije za uspješnu prijavu na programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, što Sajam čini jedinstvenim događajem ovakve vrste u Europi. Uz 20 izlagača iz Hrvatske i Europe, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i ove je godine dobila priliku predstaviti mogućnosti programa Erasmus+ za visoko obrazovanje, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS), Bilateralnog programa akademske mobilnosti te mogućnosti pratećih mreža i inicijativa Europassa i Eurodeska.

 

 

Osim izlagačkog dijela Sajma, posjetitelji su mogli prisustvovati panel predavanjima aktualnih tema ‘Koja znanja za budućnost treba Zadar?’ i ‘Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada’, kao i svečanoj dodjeli stipendija Grada Zadra.

 


Sljedeći Sajam stipendija bit će u Zagrebu, 15. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

datum objave: 05.04.2019.