HOME / Novosti /
AMPEU na Danu karijera za studente jezičnih i prevoditeljskih studija

AMPEU na Danu karijera za studente jezičnih i prevoditeljskih studija

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održan je Dan karijera za studente jezičnih i prevoditeljskih studija u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Na dvosatnom događanju brojni posjetitelji imali su priliku upoznati službe i ustanove koje su im pružale informacije i pomoć pri traženju zaposlenja, stjecanju iskustva, mogućnosti stažiranja i zapošljavanja u europskim institucijama, a mogli su doznati i kakve oblike suradnje nude prevoditeljske agencije.

 

 

Agencija za mobilnost i programe EU tako je predstavila dva svoja programa iznimno zanimljiva studentima: Europass i Europske snage solidarnosti putem prezentacija te na štandu s informativnim i promotivnim materijalima. Posjetitelji su se najviše raspitivali o programu Erasmus+ i mogućnostima stažiranja putem Europskih snaga solidarnosti, a privukao ih je i Europass letak koji nudi savjete o tome što je poslodavcu važno i kako napisati za dobar životopis.

 

 

Između ostalih, na Danu karijera sudjelovali su i Hrvatski zavod za zapošljavanje i EURES, Europski ured za odabir osoblja i mogućnosti stažiranja u Europskoj komisiji, Društvo sudskih tumača i prevoditelja te brojne prevoditeljske agencije.

 

 

Sljedeći Dan karijera bit će 14. svibnja u Osijeku.

datum objave: 17.04.2019.